Aangifte Inkomstenbelasting 2017 indienen

Aangifte Inkomstenbelasting 2017 indienen

Het is weer tijd voor de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting. Voor 1 mei moet de belastingaangifte binnen zijn bij de Belastingdienst. Elk jaar zijn er wel een aantal wijzigingen waar u rekening mee moet houden. Wij helpen u graag een stukje op weg.

Hoe werkt het?

Elke maand betaalt u loonheffing en sociale premies over uw loon, uitkering of pensioen. Het jaar daarop doet u aangifte over het afgelopen jaar. Zo kan de Belastingdienst nagaan of het bedrag klopt dat u aan loonheffing en premies betaald heeft. Daarna wordt dit verrekend en krijgt u geld terug of moet u bijbetalen.

Wat is nieuw in de aangifte inkomstenbelasting over 2017?

  • U kunt betaalde kinderalimentatie niet meer opgeven als schuld in box 3.
  • De berekening van de belasting in box 3 is veranderd:
    • er zijn drie vermogensschijven en u betaalt verhoudingsgewijs meer vermogensbelasting naarmate uw vermogen hoger is.
    • het heffingsvrij vermogen waarover u geen belasting hoeft te betalen is omhoog gegaan naar € 25.000 per persoon.
  • De eenmalige schenkingsvrijstelling van € 100.000 voor de eigen woning is terug. U kunt hier gebruik van maken als u tussen de 18 en 40 jaar oud bent en de schenking hebt gebruikt voor o.a. de aankoop van uw eigen woning of aflossing van uw eigenwoningschuld.
  • De aangifte van schenk- en erfbelasting is alleen nog mogelijk met speciale formulieren.
  • De bijtelling voor de auto van de zaak is gewijzigd voor auto’s waarvan het eerste kenteken is afgegeven in 2017. Voor milieuvriendelijke auto’s is de bijtelling 4% van de cataloguswaarde.
  • De voorwaarden voor vrijstelling van een kapitaalverzekering eigen woning zijn versoepeld. Over 2017 kan er ook recht bestaan op vrijstelling als u nog geen 15 jaar hebt gespaard.

Deadline

U dient aangifte te doen tussen 1 maart en 1 mei overigens kunt u om uitstel verzoeken tot 1 september 2018. Voor 1 april aangifte doen betekent sowieso dat u voor 1 juli bericht ontvangt van de fiscus. Bent u te laat, dan kunt u een boete opgelegd krijgen. Deze vangt aan vanaf € 369 bij een eerste keer dat u te laat de aangifte indient.

Is aangifte doen voor u niet verplicht? Toch een aangifte indienen kan een voordeel opleveren. Vooral ouderen en chronisch zieken kunnen aftrekposten laten liggen op deze wijze.

Hulp nodig met uw aangifte? Stuur ons gerust een bericht middels onderstaand formulier en tegen betaling van € 125 verzorgen de belastingadviseurs van ons kantoor uw aangifte.

[contact-form-7 id=”1041″ title=”Standaard formulier met bijlagen”]

 

 

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Hoge klantwaardering.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Meest recente artikelen

Contact opnemen

0 reacties