Na WNSP en BKR codering hypotheek afsluiten

Na WNSP en BKR codering hypotheek afsluiten

Bent u uit de WSNP en wilt u een hypotheek afsluiten om bijvoorbeeld een huis te kopen? Na WNSP en BKR codering hypotheek afsluiten is een uiterst lastig verhaal, alleen met de juiste situatie en uitleg toch mogelijk. Een hypotheek afsluiten na de WSNP is onder omstandigheden mogelijk.

In dit artikel zullen we uitleggen wat van belang is om de kans tot slagen zo groot mogelijk te maken vanwege een BKR als gevolg van WSNP en hypotheek afsluiten.

 

Hypotheek Afsluiten na de WSNP met een BKR-Codering

Het leven neemt soms onverwachte wendingen en financiële tegenslagen kunnen iedereen treffen. Als u in het verleden te maken heeft gehad met schulden en de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP) heeft doorlopen, kunt u nu wellicht denken aan een nieuwe start. Het afsluiten van een hypotheek na de WSNP met een BKR-codering lijkt misschien een uitdaging, maar er zijn soms toch mogelijkheden tot het afsluiten van een hypotheek.

 

De uitdaging van een BKR-codering in combinatie met WSNP

Een negatieve BKR-codering kan een zware last lijken bij het aanvragen van een hypotheek. Het Bureau Krediet Registratie (BKR) houdt bij of u betalingsverplichtingen bent nagekomen en deelt deze informatie met kredietverstrekkers. Als u in het verleden betalingsproblemen heeft gehad, kan dat een negatieve BKR-codering tot gevolg hebben. Dit kan uw kansen op het verkrijgen van een hypotheek bemoeilijken.

Na het succesvol doorlopen van de WSNP heeft u bewezen dat u in staat bent om financiële verantwoordelijkheid te dragen en schulden af te lossen. Dit is een belangrijke stap in de goede richting en toont aan dat u de lessen uit het verleden heeft geleerd. Sommige geldverstrekkers hebben hier begrip voor en zijn bereid om te kijken naar uw recente financiële geschiedenis en gedrag in plaats van u enkel te beoordelen op basis van uw BKR-codering.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke situatie uniek is en dat er geen garanties zijn. Het afsluiten van een hypotheek na de WSNP met een BKR-codering vereist geduld en een goede onderbouwing, maar het is zeker niet onmogelijk.

 

Klantervaringen

Review door klant | 5 juli 2023
Dankzij Cournot Adviseurs is voor ons het onmogelijke mogelijk geworden. Wij hebben ons droomhuis kunnen kopen, ondanks een negatieve BKR-registratie. Waar anderen niet verder kijken dan de registratie, gaat Cournot Adviseurs wel in gesprek om te kijken of ze hulp kunnen bieden. Ferdinand en Kelsey hebben ons ontzettend goed geholpen en wisten flexibel om te gaan met onze korte deadline. Hele behulpzame mensen met verstand van zaken en werken heel vlot! Je voelt je weer mens in plaats van een registratie. Wij zijn jullie ontzettend dankbaar en wij kunnen jullie aan iedereen aanbevelen. Bedankt!!| Beoordeling via Advieskeuze lezen
Review door klant | 16 juni 2023
Geweldige begeleiding gehad bij de aankoop van onze woning.
Het was niet makkelijk met oa een wajong, openstaand krediet en een negatieve bkr codering maar het is Ferdinand gewoon gelukt! Super blij met jullie!! Nu aftellen geblazen, over 5 weken krijgen we de sleutel!| Beoordeling via Advieskeuze lezen
Review door Ruud en Saskia | 31 maart 2023
Toen bij aanvraag hypotheek een bkr registratie naar boven kwam en het onze eerste hypotheekadviseur niet lukte een hypotheek te verkrijgen kwamen wij via google bij Cournot adviseurs terecht met goede reviews over mogelijkheden van hypotheken met bkr registratie. Wij hebben telefonisch contact opgenomen en Kelsey Visser-Hulshof kort ons verhaal gedaan en snel daarna hadden we al contact met Ferdinand de Regt . Hij gaf aan welke papieren er moesten worden aangeleverd om een quickscan te doen en hij zag wel mogelijkheden. Er werd een twee sporen beleid ingezet doordat hij ook zelf nog geprobeerd heeft om de bkr registratie te verwijderen en daarnaast al bezig met de hypotheekaanvraag. Toen duidelijk was dat de kredietverstrekker die de bkr had geplaatst bij zijn standpunt bleef, is direct doorgepakt naar een hypotheek. In het hele traject goede, duidelijke communicatie met betrokken medewerkers. Het was een stressvolle periode maar Ferdinand en Kelsey hebben ons er door heen geholpen. Met een hypotheek als resultaat waardoor de koop van ons droomhuis door kan gaan.| Beoordeling via Advieskeuze lezen

Wanneer is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten?

Om te beginnen is het noodzakelijk dat het WSNP-traject is afgerond met een schone lei verklaring. Ook dient uw huidige situatie gezond te zijn waarbij u beschikt over een vast en voorspelbaar inkomen. Een baan met een tijdelijk dienstverband met intentieverklaring hoeft geen probleem te zijn.

Het is ook van belang om te weten wat de situatie voorafgaand aan de schuldsanering was. Aan de hand van een uitvoerige inventarisatie zullen we dan samen met u onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om een hypotheek af te sluiten.

Meer algemene informatie over een negatieve BKR-codering en een hypotheek afsluiten hebben we in dit artikel opgeschreven. In dit artikel kunt u ook lezen dat u geen hogere hypotheekrente betaald als u geaccepteerd wordt voor een hypotheekaanvraag.

 

Achtergrond WSNP

De Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP) is een belangrijke juridische procedure in Nederland die bedoeld is om mensen met ernstige financiële problemen te helpen bij het aflossen van hun schulden. Deze wet heeft invloed op het proces van het aanvragen van een hypotheek, omdat het van invloed kan zijn op uw kredietwaardigheid en betalingsgedrag. Tijdens het WSNP-traject krijgt u te maken met een bewindvoerder en toetst de rechtbank het verloop van uw saneringsregeling.

Als u in de WSNP hebt gezeten, is het doorgaans moeilijker om een hypotheek af te sluiten. Gedurende de looptijd van de WSNP bent u namelijk verplicht om al uw inkomsten boven het bijstandsniveau af te staan aan de bewindvoerder, die deze inkomsten gebruikt om uw schulden af te lossen.

Om een hypotheek af te sluiten na de WSNP, moet u wachten tot de schuldsanering is afgerond en u schuldenvrij bent. Het kan enige tijd duren voordat u een hypotheek kunt aanvragen na afloop van het WSNP-traject. Gedurende het WSNP-traject kunt u in ieder geval geen hypotheek afsluiten.

Hoe kom ik erachter of ik een hypotheek kan krijgen?

Door middel van een kosteloze quickscan kunnen wij u op weg helpen bij het beoordelen of een hypotheek in uw situatie mogelijk is.

Kosteloze quickscan aanvragen?

Op het moment dat we de quickscan positief afronden zullen we met u een kennismakingsgesprek inplannen. Tijdens dit gesprek heeft u dan de mogelijkheid om uw verhaal toe te lichten en zullen we alle belangrijke onderwerpen bespreken. Ook zullen we dan een plan de campagne met u doornemen.

Het tijdspad hangt mede af van de hoeveelheid coderingen. Als u koopplannen heeft is het raadzaam om met ons overleg te voeren over de doorlooptijd van het financieringsvoorbehoud in de koopovereenkomst.

 

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Hoge klantwaardering.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Meest recente artikelen

Contact opnemen

0 reacties