BKR codering door weigering Belastingdienst toetreding WSNP

BKR codering door weigering Belastingdienst toetreding WSNP

bkr weigering wsnpDe Belastingdienst heeft naar schatting circa vijf- tot vijftienduizend mensen onterecht een schuldsaneringstraject geweigerd. Deze burgers stonden op zogenaamde zwarte lijsten van de Belastingdienst en konden hierdoor geen schuldsanering aanvragen.

Het gevolg van deze weigering is dat burgers nodeloos te maken bleven houden met een onhoudbare schuldsituatie. In veel situaties volgde er dan een trits aan BKR-coderingen, als gevolg van oninbare schulden en afboekingen op deze schulden.

BKR codering als gevolg van weigering WSNP

In onze praktijk zien wij – tot op de dag van vandaag – regelmatig dat consumenten last ondervinden van deze weigering. Deze hinder hangt samen met de ontstane BKR-coderingen. Op het moment dat een schuld niet wordt afgelost blijft deze zichtbaar in het BKR.

Zou er wel toegang tot een schuldsaneringstraject zijn geweest, dan was het mogelijk om na drie jaar te kunnen starten met een schone lei. Vanaf die datum dient een consument dan vervolgens nog vijf jaar te wachten tot de negatieve registratie is verdwenen uit het BKR.

Hypotheek met BKR

Op het moment dat u te maken heeft met deze onterechte weigering ontstaat er toch een mogelijkheid om een hypotheekaanvraag positief af te ronden. Vanzelfsprekend dient u op dit moment te beschikken over een financieel stabiele situatie.

Vertel ons uw verhaal

Interesse in het afsluiten van een hypotheek ondanks een BKR codering?

 

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Hoge klantwaardering.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Meest recente artikelen

Contact opnemen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *