Een man en vrouw zijn in 2015 gescheiden en de vrouw wil in 2018 terugkomen op de eerder gemaakt afspraken. Onder andere over de verdeling van de Harley-Davidson motor.
Vrouw vordert motor en inboedel
Met behulp van een mediator is in 2015 de echtscheiding geregeld. Daarin is afgesproken dat de motorfiets aan de man wordt toebedeeld.
In 2018 wijzigt het standpunt van de vrouw en zij is van mening dat de motorfiets haar eigendom is en nooit had mogen worden betrokken in de verdeling. De reden hiervoor is dat zij zegt een schenking in 2006 te hebben gehad van haar ouders. Deze schenking bedroeg € 21.700 en is volgens haar gebruikt om de motorfiets te kopen.
De ouders verklaren in 2015 dat de schenking uitsluitend bestemd was voor hun dochter en op een bankrekening op naam van hun dochter te hebben overgemaakt.
De man is het daar niet mee eens en geeft aan dat hij te horen heeft gekregen van zijn dochter dat de handtekeningen op deze verklaring door zijn ex-vrouw is geplaatst. Bovendien zouden ouders van de vrouw dement zijn volgens de man.
Waarde Harley-Davidson
Ook is de vrouw van mening dat de waarde van Harley-Davidson veel te laag is gewaardeerd in de echtscheiding. Samen heeft men een dealer bezocht in Veghel voor het bepalen van de waarde van de motor ten tijde van de scheiding.
Deze zou de motor een waarde van € 9.000 hebben toegekend en die waarde heeft de mediator gebruikt in de vaststellingsovereenkomst.
Beoordeling rechter
De rechter is redelijk snel klaar met het beoordelen van het geschil. Zo is deze van mening dat de afspraken uit de vaststellingsovereenkomst voor iedereen begrijpelijk waren. Ook mag de man waarde hechten aan deze afspraken.
Omdat er specialisten betrokken waren bij het maken van de afspraken verwijst de rechter voor eventuele fouten in hun richting. Als de vrouw dus van mening is dat de waarde te laag is of de afspraken niet goed zijn gemaakt dient zij de motordealer en mediator aan te spreken.
Ook speelt een rol dat de vrouw gezegd heeft tijdens de procedure dat ze er snel vanaf wilde en om die reden de lagere waarde accepteerde. Achteraf heeft de vrouw hier kennelijk spijt van. Daarom is het verstandig om bij een echtscheiding ook de juiste zorgvuldigheid in acht te nemen, hoewel de emoties soms de overhand hebben.
Lees hier de volledige uitspraak:
0 reacties