Advocaat stagiair en hypotheek afsluiten?

Advocaat stagiair en hypotheek afsluiten?

Voor het aanvragen van een hypotheek als advocaat in opleiding bestaan er mogelijkheden, ook als u geen intentieverklaring krijgt. Vaak werkt u in deze fase van uw opleiding onder een tijdelijke arbeidsovereenkomst. Sommige geldverstrekkers vinden dit inkomen als advocaat stagiair bestendig genoeg om een hypotheek voor te verstrekken.

Veel van onze opdrachtgevers zijn werkzaam als vrije beroepsbeoefenaar. Om die reden hebben wij veel specifieke ervaring met het bemiddelen van hypotheken gericht op deze beroepsgroepen.

Voorwaarden hypotheek advocaat stagiair

Uw werkgever dient een verklaring op te stellen waaruit blijkt dat u in loondienst bent en de volgende inkomenscomponenten kunnen dan worden betrokken in de bepaling van het toetsinkomen:

  • Het werkelijke jaarsalaris;
  • De hoogte van de vakantietoeslag;
  • Een dertiende of veertiende maand, indien deze blijkt uit de arbeidsovereenkomst;
  • Het actuele jaarbudget voor Employee Benefit;
  • Provisie inkomsten over de laatste twaalf maanden;
  • Een eventuele onregelmatigheidstoeslag over de laatste twaalf maanden;
  • De overwerkvergoeding eveneens over de laatste twaalf maanden.

Advocatenstage

Na uw afstuderen gaat u vervolgens drie jaar aan de slag als advocaat stagiair. Het inkomen dat u tijdens deze periode geniet valt dus mee te nemen als vast inkomen voor een hypotheekaanvraag.

Loopt u tijdens uw opleiding stage, de zogeheten studentenstage, en ontvangt u hier een vergoeding voor; dit inkomen telt niet mee voor een hypotheekaanvraag. De mogelijkheid om een hypotheek aan te vragen als advocaat stagiair betreft dus de fase na uw beëdiging en begeleiding door een patroon. Het is overigens niet noodzakelijk om na afloop een stageverklaring aan te leveren.

 

Biedcertificaat

Gedurende uw huizenjacht is het handig om te beschikken over een certificaat dat u al bent voorbereid op de hypotheekaanvraag. Met een biedcertificaat verklaren wij dat we uw financiële mogelijkheden uitgebreid hebben bekeken, en dat we uw bod realistisch vinden om hiervoor een hypotheek af te kunnen sluiten.

Dit geeft u een voorsprong in de onderhandelingen met mogelijke bieders die hun huiswerk niet hebben gedaan. Als er in uw situatie mogelijkheden zijn en wij tot een samenwerking komen dan is het biedcertificaat inbegrepen in de dienstverlening.

Vertel ons uw verhaal

Wenst u advies over het kopen van een woning in Nederland en een hypotheek afsluiten als advocaat stagiair, neem dan contact op om een online kennismakingsgesprek te plannen.

 

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Hoge klantwaardering.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Meest recente artikelen

Contact opnemen

0 reacties