Als topsporter hypotheek afsluiten?

Als topsporter hypotheek afsluiten?

Als topsporter hypotheek afsluiten? Het liefst door een financieel adviseur die uw wereld begrijpt.

Goed om te weten dat binnen ons kantoor een belangrijke groep klanten topsporters en artiesten zijn. Daarnaast gaan we vanzelfsprekend discreet met uw informatie om.

Daarnaast hebben sommige banken een specifieke media of topsportafdeling waar meer kennis en deskundigheid aanwezig is. Onze adviseurs en planners weten deze specifieke afdelingen goed te vinden om bijvoorbeeld een hypotheekaanvraag voor te bespreken.

Hoe kan ik als topsporter een hypotheek krijgen?

De lastigheid zit hem vaak in het verkrijgen van een intentieverklaring. Met deze intentieverklaring spreekt de werkgever uit dat er na het aflopen van het tijdelijk dienstverband een vast contract volgt.

Sommige geldverstrekkers zijn streng en leggen het niet verkrijgen van een dergelijke verklaring uit alsof er geen duurzaam inkomen mogelijk is. Juist vanwege de mentaliteit van een topsporter zal de kans op een positief inkomen groter zijn.

Door op voorhand samen met een financieel planner van ons kantoor de mogelijkheden te onderzoeken krijgt u op voorhand al de nodige duidelijkheid. De geldverstrekker kan overtuigd worden met een goede onderbouwing van de hypotheekaanvraag.

Dit kan bestaan uit een beschrijving van uw toekomstig inkomen en de stappen die u daar nog voor dient te verrichten. Ook het overleggen van inkomen uit het verleden kan een positieve bijdrage leveren.

Buitenlands inkomen topsporter

Zelfs als uw inkomen in het buitenland wordt ontvangen, of in een andere valuta ook dan zijn er mogelijkheden om dit te gebruiken bij een hypotheekaanvraag. Niet in alle situaties is er een oplossing te vinden, dit hangt ook af van het woonland.

Specifieke situatie ex-topsporter

Indien u na afloop van uw actieve carrière als topsporter een woning wenst te kopen en bijvoorbeeld het bedrijfsleven ingaat heeft u een inkomen nodig. Dit inkomen om de hypotheek op te baseren noemt men een toetsinkomen.

Ook voor deze situatie is met een goede voorbereiding een hypotheek af te sluiten. Voor voetballers is een specifieke regeling van toepassing waardoor het inkomen uit het CFK ook wordt meegenomen. Heeft u daarnaast ook aanvullende inkomsten uit bijvoorbeeld sponsoring, een podcast of andere bronnen, dan valt dit inkomen ook in de meeste situaties mee te nemen.

Hoe kan ik mij voorbereiden op het verkrijgen van een hypotheek?

Iedere situatie van een topsporter is uniek. De ene sporter is in dienst van een club, een ander heeft inkomen uit de stipendiumregeling en weer een ander heeft uitsluitend inkomen vanuit sponsorovereenkomsten. De lastigheid van het bepalen van een inkomen zit hem in de looptijd van het inkomen.

Het is handig als u zelf goed voor ogen heeft wat uw verwachte inkomenssituatie is en de plannen samen met een financieel adviseur te bespreken.

Vertel ons je verhaal!

Meer informatie gewenst om uw situatie voor het kopen van een huis met hypotheek te bespreken? Dit kan middels een uitgebreide service aan huis door middel van persoonlijke gesprekken. Liever efficiënt via de telefoon en online? Wij zijn flexibel en kies daarbij wat voor u het prettigst is.

 

 

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Hoge klantwaardering.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Meest recente artikelen

Contact opnemen

0 reacties