BKR A3 codering is door de rechter verwijderd

BKR A3 codering is door de rechter verwijderd

bkr a3 codering verwijderd

Het is een man gelukt om zijn A3-registratie bij het BKR verwijderd te krijgen door middel van een kort geding. De man in kwestie heeft in 1999 een krediet afgesloten bij Qander en is door een situatie van werkloosheid in betalingsproblemen geraakt. Hierdoor is in 2014 door Qander een A3-codering geplaatst achter de lening. Qander heeft enkele duizenden euro’s afgeboekt op de lening. BKR A3 codering is door de rechter verwijderd omdat de financiële situatie stabiel is van de man in kwestie.

In 2011 is meneer in de schuldsaneringsregeling terecht gekomen en in 2014 is de schuldsaneringsregeling beëindigd.

Plannen om een koopwoning te kopen

In januari 2018 besluit meneer samen met zijn partner een woning te kopen met een koopprijs van € 145.000. In de koopovereenkomst is een financieringsvoorbehoud opgenomen. Rabobank neemt de hypotheekaanvraag van deze mensen in behandeling en wijst de aanvraag af vanwege de A3-codering bij Qander.

Gelukkig heeft men de koopovereenkomst kosteloos kunnen ontbinden met een beroep op het financieringsvoorbehoud.

Na deze oefening geeft men niet op en besluit opnieuw een bieding te doen op een andere woning en deze keer ook een advocaat in te huren om de codering door Qander te laten verwijderen. Qander weigert mee te werken. Vervolgens besluit men om de zaak aanhangig te maken bij de rechtbank middels een kort geding.

Beoordeling door de rechter

De man is van mening dat zijn financiële situatie ten opzichte van 2014 een stuk beter en stabieler is. Zo heeft hij een vaste baan en zijn partner heeft ook een inkomen. Ook speelt mee dat hij lijdt aan astma en de huidige huurwoning vochtproblemen heeft.

Qander stelt daar tegenover dat meneer wist van de BKR-registratie en tegen beter weten in een woning heeft gekocht. Ook geeft men aan een wettelijke taak uit te voeren rondom de A3-codering.

De rechter stelt dat een vergelijking gemaakt dient te worden tussen de financiële situatie ten tijde van de codering en de huidige situatie. Deze is nu totaal anders. Meneer heeft een netto inkomen van € 1.500 per maand en heeft zijn leven in financiële zin op de rit. Ook vindt de rechter dat meneer zijn lesje wel heeft geleerd en besluit tot het schrappen van de A3-codering door Qander.

Meneer kan dus met een gerust hart nu een hypotheekaanvraag indienen en zijn woning kopen.

De gehele uitspraak valt hieronder te lezen :

Vertel ons uw verhaal

Wenst u advies over het kopen van het hypotheek afsluiten met een BKR-codering, dan horen we u graag. Een afspraak is zo opgezet. Ook via de telefoon en via advies op afstand. Wij beoordelen een situatie niet op basis van één enkele codering, maar op basis van uw gehele situatie.

 

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Hoge klantwaardering.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Meest recente artikelen

Contact opnemen

0 reacties