Buitenlands pensioen hypotheek afsluiten

Buitenlands pensioen hypotheek afsluiten

Als u in verschillende landen gewerkt hebt, kunt u in het buitenland mogelijk een pensioen hebben opgebouwd. Wenst u in Nederland een hypotheek af te sluiten omdat u terugkeert? Ook met een buitenlands pensioeninkomen in vreemde valuta zijn er in Nederland mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten.

Benodigde documenten buitenlands pensioen hypotheek afsluiten

Ieder land heeft zijn eigen documenten en systemen. De documenten dienen uiteindelijk duidelijkheid te verschaffen over de hoogte van het inkomen en de ingangsdatum. Dit is zowel van toepassing voor reguliere pensioenfondsen of andere pensioenproducten zoals een lijfrente.

Zo varieert de pensioenleeftijd ook per land. Als u samen met uw partner een hypotheek aanvraagt is de kans ook groot dat u niet dezelfde pensioenleeftijd hebt. Om die reden dient een oplossing altijd op maat gemaakt te worden.

Heeft u een pensioen opgebouwd in Engeland, Ierland, Noorwegen, Zwitserland of een land in de EU dan zijn er mogelijkheden om dit te inkomen te betrekken in de hypotheekaanvraag. Ook als het pensioen wordt ontvangen in Zwitserse Franks of Engelse ponden.

Hypotheek oversluiten

Beschikt u in Nederland over een koopwoning en wenst u een bestaande hypotheek over te sluiten? Ook dan is dit mogelijk op basis van een buitenlands pensioeninkomen.

Voorwaarden hypotheek afsluiten

Het pensioen mag op diverse manieren opgebouwd zijn. Dit mag ook via een pensioenfonds, verzekeraar of beleggingsinstantie. Het gaat erom dat de uitkeringen voorspelbaar zijn voor een duur van minimaal 10 jaar. Indien de looptijd van de hypotheek korter dan 10 jaar is mag ook worden volstaan met een kortere voorspelbaarheid dan 10 jaar.

Zo zijn 401k plans uit Amerika in de meeste gevallen gebaseerd op resultaten uit een beleggingsfonds en in USD. Ook in deze situaties zijn er mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten. Een en ander geheel afhankelijk van uw persoonlijk situatie. Ook het Amerikaanse US Social Security kan meetellen als pensioeninkomen. Aan de hand van uw Social Security Statement kunnen we aflezen wat de hoogte van het verwachte pensioeninkomen is en betrekken in uw hypotheekaanvraag.

Valuta pensioeninkomen

De valuta waarin uw pensioen wordt uitgekeerd is relevant en zal worden getoetst of dit in relatie tot uw situatie geen grote schommelingen zal hebben. Ook van belang is de voorspelbaarheid van het pensioeninkomen. Een pensioen dat uitsluitend op basis van beleggingen zonder vast inkomen werkt zal op een defensieve manier betrokken worden in de hypotheekberekening.

Vertel ons uw verhaal!

Wenst u advies over het afsluiten van een hypotheek in Nederland op basis van uw buitenlandse pensioen, dan horen we u graag.

Goed om te weten is dat onze beloning volledig afhankelijk is van het resultaat. Zo is voor u duidelijk dat onze belangen gelijkgericht zijn. Voorafgaand aan de start van de dienstverlening bieden wij u een vast tarief aan.

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Hoge klantwaardering.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Meest recente artikelen

Contact opnemen

0 reacties