Buitenlandse onderneming hypotheek afsluiten in Nederland

Buitenlandse onderneming hypotheek afsluiten in Nederland

Bent u Nederlander en heeft u een buitenlandse onderneming, én wenst u een hypotheek af te sluiten in Nederland? Dan is het knap lastig om een hypotheek te krijgen. Bijvoorbeeld als u werkzaam bent als digital nomad, en wenst terug te keren naar Nederland ontstaan er openingen. Een hypotheek afsluiten met buitenlands ondernemersinkomen is onder strikte voorwaarden mogelijk.

 

Voorwaarden

Afhankelijk van uw situatie zijn er toch soms mogelijkheden om uw inkomen uit buitenlands ondernemen mee te nemen tijdens een hypotheekaanvraag. We sommen de voorwaarden hierna op:

  • U keert terug naar Nederland en kunt dit bewijzen, of u bent al in Nederland woonachtig en ingeschreven in de GBA.
  • U dient minimaal drie jaar ondernemer te zijn.
  • De jaarcijfers en aangiftes inkomstenbelasting over de laatste drie jaar dienen nodig te zijn en leesbaar te zijn in het Engels of Nederlands.
  • Uw grootste opdrachtgevers dienen schriftelijk te verklaren dat zij blijven samenwerken met u, ongeacht uw verhuizing naar Nederland.
  • De omvang qua omzet van deze opdrachtgevers dient cijfermatig te worden onderbouwd.
  • Een slotbalans van uw onderneming in het buitenland dient te worden overlegd in de meeste situaties. Tenzij u kunt aantonen dat u de werkzaamheden op afstand kunt blijven uitvoeren.
  • Het inkomen uit ondernemerschap dient niet voor 100% nodig te zijn voor een hypotheekaanvraag. Het helpt enorm als het ondernemersinkomen niet het hoogste inkomen is.

 

Terugkeer naar Nederland

De mogelijkheden voor het kopen van een woning in Nederland valt hieronder. Blijft u in het buitenland wonen en zoekt u een verhuurhypotheek, dan hebben wij géén oplossingen voor u. Hetzelfde geldt indien u een bestaande hypotheek wenst over te sluiten voor een tweede woning. Enkel indien u duurzaam terugkeert naar Nederland, en hiervoor bijvoorbeeld een koopwoning aanschaft is passend. Dit mag trouwens ook een nieuwbouwwoning zijn.

Vaak helpen wij ondernemers die in Nederland reeds ondernemer waren en die door de baan van hun partner tijdelijk naar het buitenland verhuizen. Dit brengt voor het afsluiten van de hypotheek behoorlijk wat complicaties mee, alleen dat is in de meeste situaties overkomelijk.

 

Minimaal drie jaar ondernemer

Deze propositie is niet van toepassing voor startende ondernemers. U dient dus een gedegen trackrecord te hebben. In de nieuwe situatie gaan we uit dat uw bedrijf in Nederland wordt ingeschreven in de KvK of dat u goed kunt uitleggen waarom een verhuizing van het bedrijf niet mogelijk is.

Beschikt u over een ingewikkelde BV-structuur, dan valt dit ook buiten de mogelijkheden. Dit aanbod is louter van toepassing voor freelancers, zzp’ers zonder personeel.

 

Jaarcijfers en aangiftes inkomstenbelasting

Deze documenten dienen er over de laatste drie jaar zijn. Kunt u deze documenten en informatie niet aanleveren dan kan een hypotheekaanvraag helaas niet in behandeling worden genomen. Enkel op basis van een onderbouwd dossier met trackrecord ontstaat er een opening. U dient ook de jaarrekening over 2021 gereed te hebben.

 

Klantervaringen eerdere opdrachtgevers

Ervaring en oplossing voor Leonie
“Heel goed advies over mijn mogelijkheden om, terugkerend vanuit het buitenland, een lening aan te vragen voor (een deel van) de aankoop van een woning. Het advies leidde tot een uitstekende bemiddeling bij een bank, iets wat mij als particulier steeds niet lukte. Er gaan deuren open als je met Ferdinand een financieel traject in gaat, dat is echt waardevol, zeker voor mensen zoals ik (ondernemer in het buitenland met inkomen in buitenlandse/vreemde valuta). Ferdinand is naast deskundig ook gewoon een fijn persoon om mee te werken, iemand bij wie je het gevoel krijgt: het komt goed.” | Beoordeling op Advieskeuze
Ervaring en oplossing voor Victor
“Ferdinand heeft ons zeer goed en professioneel geholpen bij onze hypotheekaanvraag. Onze situatie was uitdagend voor het verkijgen van een hypotheek (woonachtig in het buitenland en ondernemer). Zonder de hulp van Cournot was het ons zelf niet gelukt.

Verder was er gedurende het aanvraagtraject duidelijke en proactieve communicatie, ook richting de hypotheekaanbieder. We hadden het gevoel dat Ferdinand grip op de zaak had en dit heeft ons enorm ontzorgd.

Wij kunnen Cournot zeker aanraden voor advies en begeleiding van een hypotheekaanvraag.” | Beoordeling op Advieskeuze

Ervaring en oplossing voor Margriet
“Cournot heeft ons geweldig geholpen. Zonder Cournot was het wellicht niet gelukt om in onze situatie een hypotheek voor onze nieuwbouwwoning te krijgen. Wij wonen namelijk in het buitenland waarbij de een nog in loondienst is bij een Nederlandse werkgever en de de ander op ZZP-basis voornamelijk Nederlandse klanten heeft. Drie adviseurs zeiden met dit laatste inkomen niets te kunnen, maar Frank zei direct dat hier wel mogelijkheden in lagen en dit is ook gelukt. Frank en Kelsey reageren snel en zijn duidelijk in wat ze nodig hebben. Een aanrader!” | Beoordeling op Advieskeuze
Ervaring en oplossing voor AB en HVH
“Heel dankbaar zijn we voor de deskundige hulp van Frank de Waard bij Cournot. We wonen in het buitenland en willen een huis kopen ivm terugkeer naar Nederland. Ons was door 2 eerdere hypotheekadviseurs (die tevens hadden overlegd met banken) verteld dat we in onze situatie geen hypotheek konden aanvragen. Maar vandaag hebben we de offerte getekend! Het kostte enig doorzettingsvermogen en papierwerk maar het is dus toch gelukt. Door Cournot is ons een extra verhuizing naar een huurwoning bespaard gebleven.” | Beoordeling op Advieskeuze
Review door JH
“Na negatieve ervaringen met een vorige adviseur in een zeer vervelende situatie terecht gekomen waarbij snel een oplossing moest komen. Ferdinand is zeer kundig, denkt goed mee, is transparant en reageert vriendelijk en snel. Bovendien ook door alle anderen op kantoor altijd vriendelijk en kundig te woord gestaan. Hartelijk dank dat jullie me uit deze benarde positie gehaald hebben! Jullie verdienen een dikke tien!” | Beoordeling op Advieskeuze

 

Hypotheekaanvraag maatwerk

Heeft u plannen om een woning in Nederland te kopen en terug te keren vanuit het buitenland? Dan zullen wij uw aanvraag behandelen als een maatwerkdossier. Aan de hand van uw specifieke situatie dient duidelijk te worden hoe het buitenlandse ondernemerschap in de toekomst wordt voortgezet.

Ook is het nodig dat uw jaarstukken vertaald worden. Wij kunnen u hierbij ook in contact brengen met een belastingadviseur die uw jaarcijfers kan vertalen naar de Nederlandse maatstaven.

 

Onderneming in België of Duitsland

Woont u reeds in Nederland, en heeft u een onderneming in België of Duitsland dan zijn de bovenstaande regels niet van toepassing. Dan kunnen we op basis van het reguliere inkomen uit deze ondernemingen uw toetsinkomen bepalen.

 

Welke buitenlandse ondernemers kunnen wij zoal helpen?

De meeste opdrachtgevers die wij kunnen helpen zijn vaak werkzaam als freelancer of zzp’er en / of als digital nomads. Dit zijn beroepen waarbij je locatie ongebonden werkt als bijvoorbeeld programmeur, tekstschrijver, copywriter, marketeer, content creator, consultant, vlogger, influencer, coach et cetera. Juist bij het uitoefenen van deze beroepen is het mogelijk uw onderneming simpel te verplaatsen zonder dat dit een negatief effect heeft op het bedrijfsresultaat. Ook artsen die een aantal jaar in het buitenland hebben gewerkt en terugkeren naar Nederland, bijvoorbeeld als waarnemer kunnen wij ook op deze wijze helpen.

 

Vertel ons uw verhaal!

Interesse in het afsluiten van een hypotheek als ondernemer met buitenlands inkomen? Neem gerust contact met ons op om uw situatie voor te leggen. Tijdens een consult kunnen wij u dan verder op weg helpen.

 

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Hoge klantwaardering.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Meest recente artikelen

Contact opnemen

0 reacties