Dagrente wat is dat?

Dagrente wat is dat?

Dagrente is het principe van afrekenen over de hypotheekrente tussen het moment van aanvragen van een hypotheekofferte en het daadwerkelijk ingaan van de hypotheek.

Wanneer heb ik te maken met dagrente?

Dit komt voor in situaties waarbij u een hypotheek hebt aangevraagd en de hypotheekaanbieder heeft u de mogelijkheid van dagrente aangeboden. Ook het principe van dalrente komt voor in hypotheekoffertes.

Stel dat u op 4 mei een hypotheekaanvraag doet en de rente is 2,7%. U gaat over 3 maanden naar de notaris voor de overdracht van uw nieuwe woning. Op het moment van de overdracht is de hypotheekrente 2,5%. Als u dan een hypotheekofferte met dagrente hebt afgesproken komt u in aanmerking voor het lagere rentepercentage van 2,5%.

Stijgt de rente in de tussenliggende periode dan is er niets aan de hand en blijft u nog steeds het tarief van 2,7% betalen. Immers afspraak is afspraak. Dan is het rentetarief uit de hypotheekofferte van toepassing, maar niet hoger dan dat percentage.

Is een bank verplicht u dagrente aan te bieden?
Nee, geldverstrekkers mogen dit zelf bepalen of ze het u aanbieden. Het staat genoemd in de voorwaarden van uw hypotheek onder de noemer dagrente of dalrente.

Wat is het principe van dalrente?

Deze voorwaarde komt aardig overeen met het principe van dagrente. Alleen u heeft dan niet alleen een meetmoment op het moment van passeren van de hypotheek. Stel dat de hypotheekrente tussentijds daalt naar 2,3% en op het moment van passeren van uw hypotheek is de rente 2,5%. Dan is uw definitieve hypotheekrente 2,3%.

U krijgt de mogelijkheid om het laagste rentetarief te kiezen. Er zijn steeds minder geldverstrekkers die dalrente als optie opnemen in hun hypotheekvoorwaarden.

Ook betaalt u bij sommige geldverstrekkers een opslag indien u wenst te kiezen voor dagrente of dalrente. De opslag varieert van 0,1% tot 0,2%. Vanwege de toegenomen concurrentie bieden geldverstrekkers standaard de optie van dagrente aan.

Welke banken en geldverstrekkers bieden dagrente aan?

De onderstaande banken bieden onder voorwaarden een hypotheek met dagrente aan :

Dagrente
ABN AMRO
Aegon (tegen rente opslag)
Argenta
Conservatrix
Florius Profijt 12
Hypotrust Comfort
Hypotrust OK
ING Bank (tegen rente opslag)
IQWOON
Lloyds Bank
MUNT Hypotheken
Rabobank
Venn Hypotheken

Uw hypotheek met dagrente bespreken met een hypotheekadviseur van ons kantoor?

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Gratis kennismakingsgesprek.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.
[contact-form-7 id=”1077″ title=”Afspraakformulier hypotheek met bijlagen”]
Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Hoge klantwaardering.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Meest recente artikelen

Contact opnemen

0 reacties