Fundering herstellen met hypotheek

Fundering herstellen met hypotheek

Bezit of koopt u een huis en zijn er problemen met de fundering? De laatste tijd is er meer en meer aandacht voor woningen waarbij er sprake is van funderingsproblemen bijvoorbeeld door verzakking of lekkage. Bedragen voor herstel van de fundering kunnen flink in de papieren lopen. Zeker als u besluit om dit te combineren met het maken van leefruimte in een voormalige kelder.

Voor dit soort (noodzakelijke) verbouwingen aan uw woning en fundering zijn er hypotheken op maat mogelijk. Wij geven hypotheekadvies aan consumenten die op zoek zijn naar een hypotheek voor het herstel van hun fundering.

Wie kunnen wij helpen met hypotheekadvies voor funderingsherstel?

Eigenaren van een appartement of individuele woning kunnen wij voorzien van hypotheekadvies voor het herstel van de fundering. Als er sprake is van een VVE dan kunnen wij de individuele appartementseigenaren helpen met hypotheekadvies. Het herstel van de fundering van een VVE gaat per woonblok.

Fundering herstellen met hypotheek afsluiten is een onderwerp waarbij wij u kunnen helpen.

Weinig aandacht voor fundering

Jarenlang zijn we in Nederland te veel van uitgegaan van dat er nooit naar een fundering hoeft om te worden gekeken. Een fundering heeft, net als al het andere aan uw huis, niet het eeuwige leven. Vervangt u de fundering, dan kan het gebouw misschien wel weer honderd jaar vooruit. Vooral funderingen onder oudere huizen, die niet op betonnen palen staan, lopen risico’s.

Er zijn diverse oorzaken waardoor er schade aan fundering kan ontstaan. Niet alleen als gevolg van de klimaatverandering, maar ook door lekkende riolen, verkeerde houtsoorten, rottende palen of andere maatregelen waardoor woningen droog komen te staan.

Ook blijkt uit onderzoek dat kopers van een woning ‘blind’ zijn voor risico’s zoals paalrot en overstromingsgevaar.

 

Taxatierapport NWWI fundering

Ook is het tegenwoordig verplicht voor een taxateur die een rapport met NWWI-validatie opstelt om aandacht te besteden aan de fundering. Zo dient in kaart te worden gebracht of een woning in een risicogebied ligt en of er bijvoorbeeld sprake is van droogstandsproblematiek of palenpest.

Op het moment dat de taxateur vaststelt dat er een verhoogd risico is kunt u erop rekenen dat een geldverstrekker om een nader onderzoek vraagt.

Wij verwachten in de toekomst dat het onderdeel fundering een steeds grotere rol gaat spelen in het aanvragen van een hypotheek. Ook de toezichthouder AFM heeft in 2023 bezorgdheid geuit ten aanzien van de financiële risico’s die horen bij funderingsschade. Vooral het feit dat veel consumenten onvoldoende op de hoogte zijn van deze risico’s baart de toezichthouder zorgen.

 

Tips bij aankoop van een woning

Een simpele tip om te beoordelen is of ramen en deuren klemmen. Mogelijk is dit een gevolg van een zakkende fundering. Ook het aanwezig zijn scheuren in muren en wanden kan duiden op problemen met verzakking en de fundering. Neem ook voor de zekerheid een bouwkundig inspecteur of aankoopmakelaar in de hand en laat een voorbehoud opnemen in de koopovereenkomst voor dit soort gebreken.

Bij een renovatie van de oude houten vloer en balken is het verstandig om de fundering te laten beoordelen door een expert. Het komt regelmatig voor dat na de ingrijpende verbouwing er alsnog scheurvorming ontstaat waardoor u weer opnieuw kunt beginnen.

Ook het regulier beoordelen en onderhouden van de fundering is een tip.

 

Biedcertificaat

Gedurende uw huizenjacht is het handig om te beschikken over een certificaat dat u al bent voorbereid op de hypotheekaanvraag. Met een biedcertificaat verklaren wij dat we uw financiële mogelijkheden uitgebreid hebben bekeken, en dat we uw bod realistisch vinden om hiervoor een hypotheek af te kunnen sluiten.

Dit geeft u een voorsprong in de onderhandelingen met mogelijke bieders die hun huiswerk niet hebben gedaan. Als er in uw situatie mogelijkheden zijn en wij tot een samenwerking komen dan is het biedcertificaat inbegrepen in de dienstverlening.

Vertel ons uw verhaal

Goed om te weten is dat onze beloning volledig afhankelijk is van het resultaat. Zo is voor u duidelijk dat onze belangen gelijkgericht zijn. Voorafgaand aan de start van de dienstverlening bieden wij u een vast tarief aan voor hypotheekadvies. Meer informatie over het afsluiten van een hypotheek voor uw fundering?

 

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Hoge klantwaardering.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Meest recente artikelen

Contact opnemen

0 reacties