Huis in Nederland werken in het buitenland

Huis in Nederland werken in het buitenland

Huis in Nederland, werken in het buitenland: Uw Nederlandse hypotheek geregeld vanuit het buitenland

Heeft u plannen om een woning te kopen in Nederland terwijl u in het buitenland werkt en woont? Dit is niet bepaald een walk in the park. Wij nemen deze zorgen van u over en bieden een oplossing op maat, zodat u financiële rust heeft.

Ongeacht hoe lang u in het buitenland heeft gewoond, Nederland blijft aanvoelen als thuis. Het is de plek waar u uw familie en vrienden wilt bezoeken, en waar u uiteindelijk wilt terugkeren. Een eigen woning in Nederland kan dit proces aanzienlijk vergemakkelijken.

Het kopen van een huis vanuit het buitenland is echter vaak geen rechte weg. Er zijn veel regels en kwalificaties waar u aan moet voldoen. Schommelingen in wisselkoersen tussen de valuta waarin u uw inkomen verdient en de valuta waarin de hypotheek verstrekt wordt, kunnen het proces bemoeilijken. Dit geldt vooral wanneer alles geregeld moet worden vanuit uw huidige woonplaats in het buitenland.

Het verkrijgen van duidelijke antwoorden op specifieke vragen kan lastig zijn. Wat zijn de mogelijkheden en aan welke voorwaarden moet u voldoen?

Voorwaarden voor een woning in Nederland

Wilt u een huis in Nederland waar u regelmatig kunt verblijven wanneer u familie en vrienden bezoekt? Dan zijn er enkele belangrijke voorwaarden:

  1. U heeft een inkomen in een gangbare munt zoals CHF, USD, Pound Sterling, Hong Kong Dollar of Dirham.Uw inkomen moet structureel voldoende zijn om zowel de woonlasten in uw huidige land als de hypotheeklasten in Nederland te dragen. Dit betekent dat uw woonlasten in het buitenland niet hoger mogen zijn dan 20% van uw inkomen.
  2. Bij een inkomen in buitenlandse valuta wordt altijd een risicopercentage berekend vanwege mogelijke schommelingen.
  3. Ten minste één van de aanvragers moet een Nederlands paspoort hebben.
  4. Daarnaast speelt het woonland een rol.

 

Voorwaarden voor terugkeer naar Nederland

Wilt u terugkeren naar Nederland en zoekt u een eigen plek van waaruit u deel kunt nemen aan de Nederlandse samenleving? Dan is het handig om al een woning te hebben voordat u terugkomt. De voorwaarden zijn als volgt:

Uw inkomen moet voldoen aan de toetsnormen van de bank.
Minimaal één van de aanvragers moet een Nederlands paspoort hebben.
Huis in Nederland Behouden
Als u een woning in Nederland bezit en deze wilt behouden terwijl u in het buitenland woont, vervalt de mogelijkheid tot hypotheekrenteaftrek omdat het niet langer uw hoofdverblijf is. Voor de belastingdienst valt deze tweede woning onder box 3, uw bezittingen. U kunt uw huis dan wel verhuren. Er zijn echter uitzonderingen. Als u een tijdelijke functie aanvaardt, heeft u vaak nog wel recht op hypotheekrenteaftrek. Dit geldt ook als uw huis nog te koop staat op het moment dat u verhuist, mits u het huis niet verhuurt.

 

Visa, verblijfskaart en werkvergunning

Voor het wonen en werken buiten de Europese Unie heeft u meestal een visum en werkvergunning nodig. Soms zijn er uitgebreide veiligheidsonderzoeken nodig. Uw werkgever of de overheid van het land waar u gaat wonen, kan u hierover meer informatie geven. Voor uw partner geldt hetzelfde; binnen de EU is een werkvergunning niet nodig, mits uw partner een EU-nationaliteit heeft. Buiten de EU zal uw partner vaak een werkvergunning moeten aanvragen.

 

Hulp van experts met internationale hypotheekaanvragen

Het oerwoud van regels en voorwaarden kan verwarrend zijn, waardoor u gemakkelijk de weg kwijtraakt. Wij weten de weg en aan welke specifieke voorwaarden een hypotheekaanvraag moet voldoen.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een intakegesprek en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het kopen van een woning in Nederland terwijl u in het buitenland werkt en woont.

 

 

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Hoge klantwaardering.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Meest recente artikelen

Contact opnemen

0 reacties