Huren duurder dan kopen van een huis met hypotheek?

Huren duurder dan kopen van een huis met hypotheek?

huur naar koop

[pbutton url=”https://cournot.nl/contact/contact-2″ text=”Meer informatie” new_window=”no” icon=”fa fa-question”]

 

U zult het vast vreemd vinden om een duur huurhuis te mogen huren, alleen met dezelfde maandlasten geen huis te kunnen kopen. Dat vinden wij wel in ieder geval. In veel situaties komt u niet in aanmerking voor een hypotheek omdat u te weinig verdient, maar u mag wel met hetzelfde inkomen ‘duur’ huren. Frustrerend?

Toch zijn er mogelijkheden om van een huurhuis naar een koopwoning te verhuizen. Op basis van maatwerk heeft een hypotheekaanvraag dan kans van slagen.

Wat zijn de voorwaarden?

Als u ons inschakelt voor een hypotheekadvies zullen wij een uitgebreide analyse maken van uw persoonlijke situatie. Daarbij zullen we onderzoeken of uw inkomen ‘bestendig’ is en u duurzaam uw maandelijkse lasten kunt betalen. Als dat het geval is kunnen wij uw hypotheek afsluiten. Hiervoor werken wij samen met tientallen geldverstrekkers.

Zo zullen we bijvoorbeeld vragen om aan te tonen dat u de laatste twee jaar uw huurlasten tijdig heeft voldaan. Deze lasten mogen niet zijn betaald vanuit een lening of vanuit vermogen zoals een spaarrekening. U dient deze huurlasten vanuit uw inkomen betaald te hebben.

Ook dient u minimaal een jaar lang aan bruto maandlasten te kunnen aantonen door middel van spaargeld.

Duur huren

Zeker in de Randstad is het bijna onmogelijk om betaalbare woonruimte te vinden. Huren in de particuliere sector is duur waardoor het kopen van een huis of appartement een besparing kan opleveren.

Leeft u zuinig en kunt u zelfs nog sparen met uw inkomen na betaling van de huur? Dat is een goede aanwijzing dat u ook in staat zult zijn om de lasten van een koopwoning te betalen.

Strenge regels sinds kredietcrisis

Sinds 2008 is de ruimte om buiten de strakke leenregels om een oplossing te vinden zeer beperkt. Zoals u kunt lezen is er toch ruimte voor maatwerk als u kunt aantonen de hogere huurlasten langere tijd te voldoen.

Meer informatie?

Mocht u een vergelijkbare situatie hebben en wensen te weten of u kunt verhuizen van een dure huurwoning naar uw eigen koopwoning? Vul onderstaand formulier in of bel ons even op voor vrijblijvend meer informatie.

[contact-form-7 id=”1041″ title=”Standaard formulier met bijlagen”]
Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Gratis kennismakingsgesprek.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.
Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Hoge klantwaardering.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Meest recente artikelen

Contact opnemen

0 reacties