Hypotheek afsluiten als wethouder

Hypotheek afsluiten als wethouder

Het afsluiten van een hypotheek kan een uitdagend proces zijn voor politieke bestuurders zoals wethouders, Kamerleden, gedeputeerden en burgemeesters. Dit komt door de standaard leenregels die voorschrijven dat een inkomen minimaal tien jaar moet bestaan om als bestendig inkomen te worden beschouwd. Dat is de crux van het probleem. Hypotheek afsluiten als wethouder, of als politiek bestuurder is voor ons bekend terrein.

Daarnaast kunt u financieel kwetsbaar zijn bij het tussentijds (on-)vrijwillig aftreden. Na afloop van uw ambtstermijn heeft u recht op wachtgeld, en dit inkomen wordt meegenomen bij het bepalen van uw toetsinkomen.

 

Maatwerk

Iedere hypotheekaanvraag voor een politiek bestuurder vereist maatwerk. Wij beoordelen uw specifieke situatie, waarbij we uw verleden inkomen en een inschatting van uw toekomstige inkomen in ogenschouw nemen. Sommige geldverstrekkers zijn terughoudend bij het verstrekken van een hypotheek aan politieke bestuurders, maar dankzij onze specifieke ervaring kunnen wij u goed informeren over de mogelijkheden en beperkingen.

 

Inkomensbestanddelen

In aanmerking voor de hypotheekberekening komt de bezoldiging en eindejaarsuitkering. De onkostenvergoeding telt niet als inkomen mee, ook al betreft dit een belast onderdeel. Als wethouder mag u geen neveninkomsten hebben waardoor eventuele extra inkomsten niet meetellen. Vanzelfsprekend telt het inkomen van een eventuele partner wel mee in de hypotheekaanvraag.

 

Tijdelijke vervanging

Een inkomen als tijdelijke vervanger van de wethouder kan mogelijk ook worden meegenomen. 

 

NHG en hypotheek als wethouder

Ook een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is af te sluiten indien u wethouder bent. Het inkomen kan worden bepaald aan de hand van uw gemiddeld inkomen over de laatste 3 jaar.

 

Hypotheek en pensioeninkomen

Als (voormalig) wethouder heeft u bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd recht op pensioen vanwege het wethouderschap. Dit toekomstig pensioeninkomen telt ook mee bij het bepalen van de leencapaciteit. 

Burgemeesters zijn deelnemer aan de ABP-regeling en het verwachte pensioeninkomen telt ook voor hen mee.

 

Als burgemeester hypotheek afsluiten

Min of meer is de problematiek voor u als burgemeester hetzelfde. De benoeming vindt plaats voor een periode van 6 jaar. Deze periode is korter dan 10 jaar om te kunnen spreken van een bestendig inkomen. Ook voor u als burgemeester zijn wij in staat om een reguliere hypotheek af te sluiten.

 

Vertel ons uw verhaal

Heeft u hulp en advies nodig bij het afsluiten van een hypotheek als wethouder, Kamerlid, gedeputeerde of burgemeester? Neem gerust contact met ons op. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek is via een online meeting of persoonlijke afspraak zo gemaakt. Wij werken landelijk en staan klaar om u te helpen.

 

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Hoge klantwaardering.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Meest recente artikelen

ABN hypotheekofferte

ABN hypotheekofferte nodig voor de aankoop van uw woning? Of wenst u een...

Contact opnemen

0 reacties