Hypotheek afsluiten met buitenlandse partner

Hypotheek afsluiten met buitenlandse partner

Kan ik samen met mijn buitenlandse partner een hypotheek afsluiten voor een koopwoning in Nederland? Het antwoord op die vraag hangt af of u gehuwd bent, wat de nationaliteit is, of er een geldige verblijfstitel is en wat het doel van de hypotheek is. Het wordt ingewikkeld als u gehuwd bent in het buitenland en uw partner heeft nog geen geldige verblijfstitel voor Nederland. Meer uitleg zullen we in het onderstaande artikel geven.

Niet EU-nationaliteit en verblijfsvergunning

Als uw partner afkomstig is van een land buiten de EU en nog geen verblijfsvergunning heeft uitgegeven door de IND is het een ingewikkelde situatie om een hypotheek aan te vragen. Maakt het dan uit of het inkomen van de partner nodig is? Dat is ook een factor van betekenis, maar dat is niet doorslaggevend.

Bent u gehuwd? Zeker als er sprake is van een huwelijk is dit voor geldverstrekkers een doodlopende straat. Toch zijn er oplossingen mogelijk om een hypotheek aan te vragen. Ook als er bijvoorbeeld sprake is van een verblijfskaart uit een ander EU-land. Dit geeft niet automatisch recht tot verblijf in Nederland waardoor geldverstrekkers zeer terughoudend zijn bij een hypotheekaanvraag. Dergelijke hypotheekaanvragen behandelen wij op basis van case-by-case.

 

Klantervaringen

Review op 5-4-2024
Ferdinand heeft voor ons een complexe hypotheek situatie (huis in Nederland, woonachtig in het buitenland en een inkomen in buitenlandse valuta) vakkundig en snel opgelost. De gesprekken waren erg duidelijk en goed voorbereid. Tijdens de gesprekken is het duidelijk dat Ferdinand beschikt over de juiste expertise.

Ferdinand heeft in 3 weken de hypotheek rond gekregen waar onze vorige adviseur van een ander kantoor vastliep en ons niet kon helpen.| Lezen op Advieskeuze

Review door Jagjeet Dhaliwal 20-3-2024
Frank helped us throughout the purchase and mortgage process. His advise has been integral and very trustworthy throughout the process. Highly recommended and looking forward to collaborating more in the future!| Lezen op Advieskeuze

Waarom is dit moeilijk?

Geldverstrekkers zien een risico in het financieren van personen die geen permanente toegang hebben tot de EU en hierdoor mogelijk tijdelijk zijn. Dit risico is uiteraard kleiner als u gehuwd bent en samen met uw partner zich duurzaam wenst te vestigen in Nederland. Toch blijft het een hele uitdaging om een hypotheek af te sluiten in deze situatie.

Hypotheekadviseur gespecialiseerd in expats en remigranten

Op basis van onze specifieke ervaring kunnen wij Nederlanders die terugkeren met hun buitenlandse partner goed helpen met het afsluiten van een hypotheek in Nederland. Aan de hand van parate kennis kunnen wij u tijdens een consult vaak goed op weg helpen met het aanvragen van een hypotheek voor een woning in Nederland.

Maximale hypotheek

Sommige banken toppen de maximale verstrekking af op basis van de nationaliteit. Niet iedere bank doet dit en wij kunnen u adviseren welke bank het beste aansluit op uw specifieke wensen.

Mijn inkomen is niet in euro’s maar in een vreemde valuta

Kan ik ook een hypotheek afsluiten in Nederland als mijn inkomen niet in euro’s is? Zeker, ook een inkomen in zogenaamde vreemde valuta kan onderdeel zijn van een hypotheekaanvraag in Nederland. Meer informatie over dit onderwerp hebben wij in dit artikel opgeschreven.

Huwelijkse voorwaarden in het buitenland opgesteld

Zijn buitenlandse huwelijkse voorwaarden geldig in Nederland?Heeft u huwelijkse voorwaarden in het buitenland vastgelegd? Dan vraagt u zich misschien af of deze ook in Nederland geldig zijn, zowel tussen u en uw partner als tegenover derden.

Het Haags Huwelijksvermogensverdrag

Voor huwelijken die zijn gesloten op of na 1 september 1992 geldt het Haags Huwelijksvermogensverdrag. Dit verdrag bepaalt welk huwelijksvermogensrecht van toepassing is en welke regels gelden voor buitenlandse huwelijkse voorwaarden. De hoofdregel is eigenlijk vrij simpel: huwelijkse voorwaarden zijn geldig als ze:
a) zijn opgesteld volgens de regels van het land waar ze zijn gemaakt, of
b) voldoen aan de regels van het recht dat geldt voor uw huwelijksvermogensregime.

Minimaal moeten de voorwaarden schriftelijk zijn vastgelegd, gedateerd en ondertekend door beide echtgenoten. Als uw voorwaarden aan deze eisen voldoen, zijn ze in principe ook in Nederland geldig tussen u en uw partner en tegenover derden.

 

Biedcertificaat

Gedurende uw huizenjacht is het handig om te beschikken over een certificaat dat u al bent voorbereid op de hypotheekaanvraag. Met een biedcertificaat verklaren wij dat we uw financiële mogelijkheden uitgebreid hebben bekeken, en dat we uw bod realistisch vinden om hiervoor een hypotheek af te kunnen sluiten.

Dit geeft u een voorsprong in de onderhandelingen met mogelijke bieders die hun huiswerk niet hebben gedaan. Als er in uw situatie mogelijkheden zijn en wij tot een samenwerking komen dan is het biedcertificaat inbegrepen in de dienstverlening.

Vertel ons uw verhaal

Wenst u samen met uw buitenlandse partner een hypotheek af te sluiten in Nederland? Vraag een consult aan om de mogelijkheden te bespreken.

Buitenlands inkomen hypotheek video

 

 

 

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Hoge klantwaardering.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Meest recente artikelen

Contact opnemen

0 reacties