Hypotheek afsluiten met Engels inkomen

Hypotheek afsluiten met Engels inkomen

hypotheek met engels inkomenWoont u in Engeland met een Engels inkomen en wenst u terug te keren naar Nederland? Wij helpen u dan graag met het kopen van een huis en afsluiten van een hypotheek. Ook al zijn de mogelijkheden tot het verkrijgen van een hypotheek met Engels inkomen in ponden lastig. Wij kennen het klappen van de zweep, en ook de hindernissen op de weg tot het afsluiten van een hypotheek.

Wie kunnen wij helpen?

De meeste opdrachtgevers die wij met een inkomen uit loondienst in Britse Ponden bijstaan zijn van plan om terug te keren naar Nederland. Deze consumenten kopen dan een hoofdverblijf in Nederland en worden dan overgeplaatst naar Nederland of behouden hun rol bij de Engelse werkgever en werken remote. Ook in de volgende situaties kunnen wij u helpen met het afsluiten van een hypotheek:

  • U wenst in het Verenigd Koninkrijk te blijven wonen en werken en zoekt een hypotheek voor een tweede woning.
  • U bent ondernemer en gaat uw onderneming voortzetten in Nederland en / of uw partner heeft een inkomen uit loondienst.
  • In het verleden heeft u pensioen opgebouwd in Britse Ponden en wenst op basis van dit pensioeninkomen een hypotheek af te sluiten.

Maatwerk hypotheek Engels inkomen

In alle aanvragen is sprake van maatwerk waarbij iedere situatie dus individueel wordt beoordeeld en verwerkt. One size fits all past niet waardoor we veel tijd investeren in u te leren kennen. Ook als er geen mogelijkheden zijn tot het afsluiten van een hypotheek zullen wij u dat eerlijk vertellen. Tijdens een (online) kennismakingsgesprek komen we vaak al een heel eind en kunnen u gedurende een quickscan informeren over de mogelijkheden.

Waarom is het afsluiten van een hypotheek in Engelse ponden moeilijk?

Het antwoord hierop is de zogeheten Mortgage credit directive (MCD). Sinds juli 2016 is er een Europese richtlijn die ervoor zorgt dat banken en andere geldverstrekkers terughoudend zijn met het verstrekken van hypotheken aan consumenten, met een ander inkomen dan Euro’s. Waaronder Nederlanders die hun inkomen in Engeland verdienen in de lokale valuta.

Review Jeroen
Erg tevreden met het werk van Ferdinand en zijn collega Kelsey. Ferdinand was altijd bereikbaar, vriendelijk, duidelijk en kundig. Het was erg prettig om snel en efficient geholpen te worden met het krijgen van een hypotheek met buitenlands inkomen.| Beoordeling via Advieskeuze lezen
Review Mark en Margriet
Wij zitten in een speciale situatie namelijk een huis willen kopen in Nederland met een baan in het buitenland. Bij een gewone hypotheekadviseur konden we om deze reden niet terecht. Ik had al eerder gelezen dat je bij dit soort processen een lange adem moet hebben, en dit klopt ook. Het was fijn om dit van ten voren al te hebben gelezen in de reviews. Dus bij deze ook onze review: vertrouw op Ferdinand; hij is kalm en competent en heeft ons stap voor stap door dit proces geloodst. Een huis kopen brengt emotie en soms ook stress met zich mee en het was fijn om iemand te hebben die het proces goed kent en weet wat hij doet.| Beoordeling via Advieskeuze lezen
Review klant die een inkomen in US dollars heeft
Heel simpel. Zonder Cournot was het niet mogelijk geweest om een huis te kopen in Nederland vanuit mijn huidige adres buiten de EU. Daarnaast een fijne communicatie die zowel professioneel als persoonlijk is. Cournot fixt het. | Beoordeling via Advieskeuze lezen

Beperkt aantal geldverstrekkers

Onder voorwaarden kunt u in Nederland een huis kopen met een inkomen vanuit Engeland. Op voorhand kunnen wij een goede inschatting van de haalbaarheid maken en spreken met u een vast tarief voor onze werkzaamheden af. Een hypotheek in Nederland afsluiten met inkomen in dollars, is bij de meeste geldverstrekkers onmogelijk. Een quickscan is kosteloos zodat u op voorhand meer duidelijkheid over de haalbaarheid krijgt.

Voorwaarden expat in het buitenland

Naast de voorspelbare voorwaarden dat u dient te beschikken over een duurzaam inkomen zijn er concrete voorwaarden te verbinden aan een hypotheekaanvraag:

  • In ieder geval één van de aanvragers dient te beschikken over een Nederlands paspoort;
  • Er is een inkomensgrens van minimaal € 60.000 voor de hoofdaanvrager;
  • Het inkomen dient vast te zijn en afkomstig uit loondienst. Ondernemers in het buitenland kunnen onder strenge voorwaarden een hypotheek afsluiten.
  • De huur- of hypotheeklasten in het woonland dienen aangetoond te kunnen worden. Ook als daar een vergoeding vanuit de werkgever tegenover staat kunnen wij u verder helpen;

Woon- en werkland

Het maakt voor de oplossing ook uit waar u gaat wonen of waar u nu woont. Heeft u bijvoorbeeld plannen om duurzaam naar Nederland terug te keren vanwege een naderend pensioen of wenst u juist een tweede woning in Nederland aan te kopen voor verblijf tijdens vakanties? Afhankelijk van uw wensen zoeken wij een passende hypotheek en geldverstrekker.

Indien u in Engeland een huis wenst te kopen en financieren kunnen wij u niet helpen. Beter gezegd; wij kunnen geen hypotheek organiseren voor een onderpand in het Verenigd Koninkrij.

Verhuurhypotheek met buitenlands inkomen

Wij bemiddelen niet in verhuurhypotheken voor aanvragers met een Engels inkomen. Veel aanvragen zijn gebaseerd om de mogelijkheid om een woning aan te kopen voor verhuur. Daar kunnen wij u geen hulp bij bieden.

Pensioeninkomen in ponden

Heeft u in het verleden (een deel van uw) pensioen opgebouwd in Britse ponden, ook dan zijn er mogelijkheden om in Nederland een hypotheek af te sluiten. Zoals al eerder in dit artikel benoemd komt ook hier de Mortgage Credit Directive uit 2016 om de hoek kijken. Banken zijn hierdoor terughoudend in het verstrekken van hypotheken op basis van een pensioeninkomen in ponden of in een andere vreemde valuta.

Notarisservice

Om daadwerkelijk gebruik te maken van de hypotheek dient een akte gepasseerd te worden. Vanwege uw reisschema kan het misschien onhandig zijn om meerdere keren richting Nederland te vliegen. Al in een vroeg stadium van de hypotheekaanvraag kunnen wij een notarisafspraak opzetten zodat u slechts éénmalig een volmacht hoeft te ondertekenen. De notaris is op 20 reisminuten vanaf Schiphol gevestigd waardoor dit goed te combineren is.

Wij kunnen u ook begeleiden in dit deel van het proces, en proberen de procedure zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Vertel ons uw verhaal!

Wenst u meer informatie te ontvangen over een hypotheek in Nederland afsluiten met inkomen in Britse ponden? Neem dan gerust eens contact met ons op om uw zaak door te spreken. Een afspraak of contact verplicht u tot niets.

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Hoge klantwaardering.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Video met uitleg over buitenlands inkomen en hypotheek

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Hoge klantwaardering.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Meest recente artikelen

Contact opnemen

0 reacties