Hypotheek binnen een week, wenst u ook snel een hypotheek?

Hypotheek binnen een week, wenst u ook snel een hypotheek?

[pbutton url=”https://www.cournot.nl/contact/contact-2/” text=”Even sparren?” new_window=”no”]

 

Hypotheek binnen een weekhypotheek binnen een week

Enkele jaren geleden was het ondenkbaar om een hypotheek binnen 1 week rond te hebben. Alleen al de communicatie kostte dagen vanwege de postverwerking. Inmiddels verloopt het aanleveren van informatie veelal digitaal. Rabobank adverteert zelfs met de slogan ‘Hypotheek binnen een week’, althans tot voor kort omdat toezichthouder AFM van mening is dat er wel de nodige bedenktijd dient te zijn bij het aangaan van een belangrijke beslissing zoals het afsluiten van een hypotheek.

Weloverwogen hypotheek afsluiten

Ook wij kunnen u onder voorwaarden helpen aan een hypotheek binnen een week. Een belangrijk element daarbij is dat uw keuze weloverwogen is. Anders dan bij de koop van een magnetron, is er geen recht op retour binnen 2 weken. U zult dus zeker moeten zijn of u het huis wenst te kopen en de benodigde hypotheek hiervoor wenst af te sluiten.

Hoe weet ik het snelst of het mogelijk is om een hypotheek te krijgen?
Na het eerste contact en een inventarisatie van uw situatie krijgt u vaak een betrouwbare indruk. Dan zullen wij met u de noodzakelijke stappen van het proces doorspreken. Ook zullen wij dan uitleggen hoe de tijd het slimst ingezet kan worden.
Welke bank is het snelst met een hypotheekaanvraag?
Dat is wisselend. Bedenk dat de werkvoorraad samenhangt met bijvoorbeeld de rentestanden. Verlaagt een bank de rente dan stromen er ineens veel hypotheekaanvragen richting deze bank. Logischerwijs loopt de verwerkingstijd op.

Bent u ondernemer, dan heeft u bijvoorbeeld te maken met een zakelijke afdeling. Daar is de verwerkingstijd ook wisselend. Wij weten de actuele verwerkingstijden en zullen een oplossing op maat bieden als u uw ‘hypotheek binnen een week’ wenst te hebben.

Aanlevering van documenten

Wij werken met een digitaal klantenportaal en op deze wijze kunnen we de relevante documenten binnen enkele muisklikken bij de geldverstrekker van uw keuze aanleveren. Vooral een goede voorbereiding helpt bij het daadwerkelijk afronden van een hypotheek binnen deze periode. In de meeste gevallen is tijdens het adviesgesprek al ruimschoots gelegenheid geweest om de vereiste aanlevering van documenten te bespreken.

Uiteindelijk is het ineens en compleet aanleveren van deze documenten een belangrijke factor in het proces. Onze binnendienst controleert al voor een eerste keer de documenten zoals een werkgeversverklaring, salarisstrook et cetera. Wij kunnen dan binnen 1 werkdag deze documenten gereed maken en doorsturen aan de bank of verzekeraar.

Doorlooptijd hypotheekaanvraag

Zelfs in december 2017, de drukste maand van het jaar, hebben wij een hypotheek met een hoge hoofdsom binnen enkele werkdagen finaal akkoord gekregen. Vanwege de hoofdsom verloopt de acceptatie bij de meeste geldverstrekkers extra vertraging op vanwege een uitgebreidere fiattering of zelfs overleg met een kredietcommissie. Deze hypotheekaanvraag speelde zelfs in de week voor kerst waarbij door veel partijen in de keten op halve kracht werd gewerkt. Uiteindelijk door een goede samenwerking met onze opdrachtgever en het team is deze hypotheekaanvraag heel goed verlopen.

Welke documenten zijn in de meeste gevallen nodig om een hypotheek binnen een week rond te krijgen :

  • Salarisstrook van u (en uw partner);
  • Getekende koopovereenkomst door beide partijen ondertekend (koper en verkoper);
  • Kopie van uw identiteitsbewijzen.

Verwerkingstijd hypotheekaanvraag ondernemer

Als ondernemer dient u bij de bank door een extra hoepel te springen. De bepaling van het zakelijk inkomen vindt plaats door een afzonderlijke afdeling. Ook dan is het mogelijk om een snellere route te bewandelen. Dat kan bijvoorbeeld door het laten vaststellen van uw ondernemersinkomen door een extern bedrijf.

Doorlooptijden geldverstrekkers

Het is ook belangrijk om een geldverstrekker te kiezen die flexibel is en een goede relatie heeft met uw hypotheekadviseur. Uiteindelijk is dit ook een samenwerking, en is het belangrijk om de doorlooptijden per geldverstrekker te kennen om een juiste inschatting te maken welke aanbieder überhaupt gelegenheid heeft om uw hypotheekaanvraag snel te verwerken.

Wij werken samen met tientallen geldverstrekkers en weten op dagbasis de reguliere verwerkingstijden. Is er sprake van een bijzondere of spoedeisende zaak dan kunnen wij dit altijd bespreekbaar maken met de betreffende bank.

Loondienst of ondernemer

Afhankelijk van de bron van uw inkomen maakt de verwerkingssnelheid uit. Indien u ondernemer bent dient in de meeste gevallen uw inkomen eerst bepaald te worden door een zakelijke afdeling binnen een bank of geldverstrekker. Dit betekent sowieso vaak al een extra verwerkingstijd van 5 werkdagen. U kunt hier ook tijd winnen door op voorhand het inkomen voor te laten bespreken en over een complete set aan documenten te beschikken zoals jaarrekeningen over de laatste 3 jaar van uw onderneming samen met de aangiftes inkomstenbelasting over deze zelfde jaren.

Ook helpt het enorm indien u direct een prognose over het lopende boekjaar aanlevert eventueel in combinatie met een verklaring van uw accountant of belastingadviseur.

Bent u in loondienst dan beperkt het zich voor het inkomensdeel tot het aanleveren van een loonstrook en werkgeversverklaring.

Taxatierapport

Om tijd te winnen is het ook belangrijk om zo snel als mogelijk een taxateur te raadplegen om uw woning te laten taxeren. Vaak zit hier ook een verwerkingstijd van enkele werkdagen in. U kunt ons ook verzoeken uw woning te laten taxeren, dan zetten wij de taxatieopdracht uit bij ons taxatienetwerk waar ook spoedverwerking tegen meerprijs mogelijk is.

Al bij al is het snel rondkrijgen van een hypotheek niet vanzelfsprekend, maar vergt dit een goede voorbereiding. Ook uw hypotheek afsluiten via een hypotheekadviseur van ons kantoor?

Hypotheek binnen een week bij de Rabobank

Als eerste bank adverteerde men met deze kreet. Men had hier het werkproces op afgestemd om snel een hypotheek rond te krijgen. Zo is een belangrijke rol voor zelfwerkzaamheid weggelegd voor u als consument. Via een klantenportal dient u dan documenten voor de hypotheekaanvraag te uploaden.

Tijdens een telefonisch gesprek met een hypotheekadviseur van Rabobank wordt beknopt doorgesproken welke documenten benodigd waren. Het hypotheekdossier wordt dan opgestart en tevens wordt een afspraak voor een adviesgesprek ingepland. Dit adviesgesprek vindt dan plaats op een lokaal kantoor van Rabobank.

Overhaasten met uw hypotheek

Het klinkt misschien als een cliché, alleen ons advies zou zijn om tijd te kopen om toch meer keuzes te hebben. Zo kunt u bijvoorbeeld voorafgaand aan het kopen van een huis met uw hypotheekadviseur in gesprek gaan om mogelijke scenario’s door te nemen.

Gaat u daarna de woningmarkt op en wordt u gedwongen snel te schakelen dan komt u beter het speelveld op. Dat geeft u misschien wel de mogelijkheid om de hypotheekverstrekker te kiezen met de beste voorwaarden en laagste rente.

Uiteindelijk gaat u een verplichting voor 30 jaar aan, en die extra tijdsinvestering van een paar uur kunt u gemakkelijk terugverdienen. Een vrijblijvend telefonisch consult met onze hypotheekadviseurs is ook mogelijk. Net als een persoonlijk gesprek of advies op afstand.

Verlengen financieringsvoorbehoud

Is er haast omdat het financieringsvoorbehoud dreigt te verlopen? Wij raden u dan aan om deze ontbindende voorwaarde te verlengen. Ook komt het voor dat het voorbehoud al eens is verlengd en dat de verkoper geen vertrouwen meer heeft in een goede afloop.

Dan kunt u onze hulp ook inschakelen. Wij zullen dan in overleg met u bekijken of een nieuwe verlenging mogelijk is. Dan zullen wij de verkopende partij informeren over onze kijk op de zaak. Vaak geeft dat voldoende vertrouwen en inzicht om een nieuwe verlenging te accepteren. Daarbij is het belangrijk om eerlijk te communiceren over de haalbaarheid.

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Gratis kennismakingsgesprek.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.
[contact-form-7 id=”1077″ title=”Afspraakformulier hypotheek met bijlagen”]

Video Rabobank hypotheek binnen een week

 

 

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Hoge klantwaardering.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Meest recente artikelen

Contact opnemen

0 reacties