Hypotheek check

Hypotheek check

hypotheek checkEen hypotheek check wat is dat?

Een hypotheek check klinkt misschien vreemd. Waarom uw auto wel jaarlijks onderwerpen aan een APK en de vaak grootste verplichting in uw leven niet? Lees in onderstaand artikel de mogelijkheden.

Waarom is een hypotheek check handig

Om te beginnen veranderen rentetarieven en premies in de loop der tijd en banken informeren u vaak niet over deze opties. Men weet dat u als consument vaak bij een verlengingsvoorstel van uw rente onderaan het kruisje tekent. 90% van de eigenwoningbezitters doet dit namelijk.

De grootste kosten voor een bank of geldverstrekker zitten namelijk aan het begin van de hypotheek. Zodra een hypotheek loopt is het een kwestie van geautomatiseerd automatiseren. Vanuit commercieel oogpunt is het dan ook prettig om de hypotheek te laten lopen zonder al te veel wijzigingen.

Dan is het ook zo dat producten met betrekken tot het aflossen van uw hypotheek vaak verbeterd zijn in de loop der tijd.

Op welk moment is een hypotheek check mogelijk

Indien uw hypotheek enkele jaren loopt is het al nuttig om de voorwaarden en hypotheekrente opnieuw onder de loep te nemen. Zo kunt u bijvoorbeeld al besparen op uw lasten indien de waarde van uw woning is gestegen. Dat kan bijvoorbeeld ook al door middel van de jaarlijkse WOZ-waarde worden aangetoond.

Dat betekent dat u niet per se jaren hoeft te wachten. De WOZ-waarde wordt namelijk ieder jaar opnieuw vastgesteld door uw gemeente.

Voor welke hypotheken is een financieel voordeel mogelijk

Hier is geen universeel antwoord voor, alleen we kunnen wel een aantal situaties opnoemen wanneer in ieder geval besparingen mogelijk :

  • Loopt uw rentecontract van uw hypotheek binnenkort af? Dan is oversluiten vaak lonend. Zelfs met een rentevoordeel van 0,2% loont het om over te sluiten naar een andere bank;
  • Is uw aflosvorm een levenhypotheek, beleggershypotheek of hybrideverzekering, dan kan het nuttig zijn om deze eens door te laten rekenen door een hypotheekadviseur;
  • Heeft u een aflossing voor uw hypotheek gedaan of is de waarde van uw woning gestegen;
  • De risicoklasses van de geldverstrekker zijn gewijzigd en uw oude hypotheek valt nog in het oude systeem;
  • Uw hypotheek loopt bij een bank die passief is en geen nieuwe hypotheken meer verstrekt. U kunt mogelijk uw hypotheek afkopen en een boeterente betalen.

Top 5 hypotheekrente

Weten wat uw nieuwe hypotheekrente kan worden : 

 

 

 

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Hoge klantwaardering.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Meest recente artikelen

Contact opnemen

0 reacties