Hypotheek met inkomen in Zweedse kronen aanvragen

Hypotheek met inkomen in Zweedse kronen aanvragen

Woont u in Zweden en wilt u een hypotheek in Nederland aanvragen? Dan kunt u tegen het probleem aanlopen dat uw inkomen in Zweedse kronen (SEK) is. Toch is het mogelijk om in Nederland een hypotheek af te sluiten met een inkomen uit Zweden, of u nu een tweede woning wilt kopen of overweegt terug te keren naar Nederland.

Mortgage credit directive

Door een Europese richtlijn uit 2016 zijn banken en andere financiële instellingen voorzichtig met het verstrekken van hypotheken aan consumenten die hun inkomen niet in euro’s ontvangen. Dit geldt ook voor Zweden of Nederlanders die hun inkomen vanuit Zweden in kronen ontvangen.

Beperkt aantal geldverstrekkers

Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om met een Zweeds inkomen in Nederland een huis te kopen. Dergelijke hypotheekaanvragen vereisen altijd maatwerk.

Woon- en werkland

Waar u wilt wonen of nu woont, speelt een rol in het vinden van een oplossing. Of u nu duurzaam naar Nederland wilt terugkeren of een tweede woning in Nederland wilt hebben, afhankelijk van uw situatie zoeken wij naar een passende hypotheek en geldverstrekker. Als u een huis in Zweden wilt kopen, kunnen we u niet helpen met een hypotheek voor een onderpand daar. We kunnen wel een hypotheek vestigen op uw woning in Nederland, bijvoorbeeld voor de aankoop van een tweede woning in Zweden, ook als uw inkomen in kronen is.

 

Tweede woning overdrachtsbelasting

Als u in 2024 een tweede woning in Nederland wilt kopen, naast uw woning in Zweden, moet u rekening houden met een overdrachtsbelastingtarief van 10,4%. Voor een eerste woning, bijvoorbeeld bij terugkeer vanuit Zweden, is het tarief in de meeste gevallen 2%.

Remigreren vanuit Zweden

Voor Nederlanders die vanuit Zweden terugkeren en een hypotheek in Nederland willen afsluiten, is er goed nieuws. Wij begrijpen dat remigratie een grote stap is en bieden daarom specifieke ondersteuning om deze overgang zo soepel mogelijk te maken. Onze ervaring met internationale hypotheekaanvragen stelt ons in staat om maatwerk te leveren, rekening houdend met zowel uw huidige situatie in Zweden als uw toekomstplannen in Nederland. We kijken naar de beste manieren om uw Zweedse inkomen om te zetten naar een passende hypotheek in Nederland, rekening houdend met alle fiscale en juridische aspecten. Of u nu een woning wilt kopen om direct in te trekken bij terugkeer, of investeert in een toekomstig thuis, we staan klaar om u te begeleiden bij elke stap van het proces.

Vertel ons uw verhaal

Wilt u meer weten over het aanvragen van een hypotheek met een inkomen in Zweedse kronen?

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Hoge klantwaardering.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Meest recente artikelen

Contact opnemen

0 reacties