Hypotheek vanaf 57 jaar

Hypotheek vanaf 57 jaar

Voor de berekening van uw maximale hypotheek is uw 57e verjaardag een cruciale mijlpaal. Vanaf deze leeftijd houden hypotheekverstrekkers ook rekening met uw pensioeninkomen, naast uw reguliere looninkomen. Geen zorgen: u heeft vaak nog uitstekende mogelijkheden voor een hypotheek vanaf 57 jaar.

Wij staan klaar om al uw hypotheekvragen te beantwoorden. Hoe zit het bijvoorbeeld met uw overwaarde? Welke opties heeft u voor uw bestaande of nieuwe hypotheek? En welke strengere regels zijn van toepassing? Wij begeleiden u graag bij het afsluiten van uw hypotheek vanaf 57 jaar. Geruststellend om te weten is dat er in ieder geval geen maximum leeftijd is waarop u een hypotheek kunt afsluiten.

Neem vandaag nog contact met ons op voor deskundig advies en een persoonlijke aanpak.

Hypotheek vanaf 57 jaar: Wat verandert er?

Voor hypotheekaanbieders is uw 57e verjaardag, ofwel tien jaar vóór uw AOW-gerechtigde leeftijd, een belangrijk moment. Vanaf deze leeftijd houden zij rekening met uw inkomen uit loondienst tot de AOW-gerechtigde leeftijd en uw pensioeninkomen daarna. Aangezien uw pensioeninkomen meestal lager is dan uw gebruikelijke loon, kan dit resulteren in een lagere maximale hypotheek.

Dit is echter geen zekerheid, omdat vanaf de AOW-leeftijd ruimere hypotheeknormen kunnen gelden. Dit komt doordat u in de eerste schijf een lager belastingtarief betaalt. Uw financieel adviseur kan een gedetailleerde berekening maken om u meer inzicht te geven.

Er zijn enkele belangrijke punten om rekening mee te houden als u als 57-plusser een hypotheek afsluit of een bestaande hypotheek heeft. Hieronder lichten wij deze toe.

 

Ervaringen van klanten die 57 jaar en ouder zijn

Ervaring Sandra met een naderend pensioen
Wij zijn ondernemers en over 6 jaar bereikt 1 van ons de pensioengerechtigde leeftijd. Onze huisbank zag eigenlijk geen mogelijkheden maar uiteindelijk wel. Ferdinand stelde ons gerust om eventueel nog wel een stapje verder te kunnen gaan ook al is er tijdsdruk. Uiteindelijk heeft de bank zelf fiat gegeven om een hypotheek te willen verstrekken maar wij zouden zeker bij Ferdinand aangeklopt hebben op basis van het advies en het vertrouwen dat hij ons gaf. | Beoordeling via Advieskeuze
Ervaring anonieme klant met een naderend pensioen
We zijn erg dankbaar voor het werk dat Cournot voor ons heeft verricht! Ons probleem bij andere partijen was het seniorenprincipe. Een van ons beiden gaat binnen 10 jaar met pensioen, de ander niet. Om die reden mochten we niet in maandlasten omhoog. Dit terwijl we de laatste jaren, dankzij vrijwillige aflossing en rentemiddeling, flink in maandlasten omlaag zijn gegaan. Hier werden we bij andere partijen nu voor afgestraft. Cournot heeft ons uitstekend geholpen. Zij hebben een partij gevonden, waar we een hypotheek konden afsluiten. Cournot is uitstekend in het leveren van maatwerk! Daarnaast verliep de communicatie heel vlot en vriendelijk. Hartelijk dank Frank de Waard en Kelsey Visser! | Beoordeling via Advieskeuze
Ervaring van JWP met een naderend pensioen
 Een offerte aanvraag uitzetten bij een bank hoe moeilijk kan het zijn dachten wij.
Totdat we twee keer een afwijzing kregen op basis van ons pensioen inkomen, we zagen onze plannen in rook opgaan.
Via wat zoek werk op het internet kwamen we in contact met Cournot Adviseurs.
Frank de Waard nam contact met ons op en hoorde ons verhaal aan.
Hij zag wel een opening, laat mij wat rekenwerk doen, dan kom ik met een plan, no cure no pay.
In twee weken tijd wist hij met zijn constructie een offerte los te peuteren bij een gerenommeerde bank.
Onze droom wordt werkelijkheid en Frank wordt beloond met een dikke tien.

Reactie van Cournot Adviseurs:
Hartelijk bedankt voor het delen van jullie ervaring. We zijn blij dat we een passende en goede oplossing hebben weten te vinden voor jullie moeilijke situatie. Enorm bedankt voor het in ons gestelde vertrouwen en veel woonplezier gewenst!

| Beoordeling via Advieskeuze

Een hypotheek na uw pensioen

Het is een veelvoorkomend misverstand dat het onmogelijk is om na uw pensioen een hypotheek af te sluiten. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden, zelfs als u de jaren voorafgaand aan uw pensioen een lager dan wel geen inkomen heeft. Hoewel deze vaak andere eisen stelt dan een reguliere hypotheek, hoeft uw pensioen uw hypotheekaanvraag niet in de weg te staan.

 

Overwaarde verzilveren

Als u al lange tijd in uw woning woont, heeft u waarschijnlijk een aanzienlijke overwaarde opgebouwd. Deze overwaarde kunt u op verschillende manieren verzilveren, bijvoorbeeld met een opeethypotheek of door uw bestaande hypotheek te verhogen. Dit biedt u de mogelijkheid om uw huis te verbouwen, uw pensioen aan te vullen of andere wensen te realiseren.

 

Uw bestaande hypotheek aflossen

Heeft u al een hypotheek lopen? Het kan voordelig zijn om uw hypotheek volledig af te lossen. Of misschien is het gunstiger om voor uw kleine restschuld een aflossingsvrije hypotheek te nemen. Onze hypotheekadviseurs adviseren u graag over de beste optie. Ook kunnen zij onderzoeken of extra aflossen op uw hypotheek een slimme zet is, gezien de voor- en nadelen die hieraan kleven.

 

Wat te doen met uw aflossingsvrije hypotheek?

Een aflossingsvrije hypotheek heeft zowel voordelen als nadelen. Het voordeel is dat u lage maandlasten heeft en geen aflossing hoeft te betalen. Het nadeel is dat u aan het eind van de looptijd de volledige hypotheekschuld ineens moet aflossen. Niet iedereen heeft hiervoor een flink bedrag beschikbaar. Vaak kunt u wel een nieuwe hypotheek afsluiten, maar houd er rekening mee dat de hypotheekverstrekker opnieuw beoordeelt of u de lasten kunt dragen.

Het is verstandig om tijdig een hypotheekadviseur in te schakelen om uw opties te bekijken en te voorkomen dat u uw woning gedwongen moet verkopen.

 

Tijdelijke periode zonder inkomen na uw 57e

Het is mogelijk dat u met vroegpensioen gaat vanaf uw 57e of eerder en een paar jaar hierdoor geen vast inkomen hebt. In een dergelijke situatie is het ook mogelijk om af te wijken van de standaard leenregels.

U dient dan aan te tonen dat deze inkomensarme periode maximaal vier jaar is en dat u hierna een voorspelbaar pensioen inkomen gaat ontvangen. Een en ander mag u dus zelf aantonen hoe u deze periode overbrugt qua inkomen.

 

Overlijdensrisicoverzekering vanaf 57 jaar

Bij het afsluiten van uw hypotheek kunt u ook diverse verzekeringen afsluiten, waaronder de overlijdensrisicoverzekering. Voor 57-plussers is deze vaak duurder en moeilijker te verkrijgen vanwege de hogere leeftijd en mogelijke medische geschiedenis.

 

Uw hypotheek oversluiten

Besparen op uw hypotheek is altijd prettig, vooral als u een extra bedrag voor uw pensioen kunt gebruiken. Wellicht kunt u uw hypotheek oversluiten om structureel minder maandlasten te hebben. Dit biedt tevens de mogelijkheid om uw hypotheekvoorwaarden te optimaliseren. Onze adviseurs helpen u graag om uw opties te verkennen.

 

Buitenlands pensioen

Pensioen opgebouwd in het buitenland wordt niet weergegeven in Mijnpensioenoverzicht, maar kan wel meetellen als toetsinkomen bij een hypotheekaanvraag. In dit artikel beschrijven we uitgebreid hoe uitsluitend buitenlands pensioen kan worden gebruikt voor een hypotheek. Daarnaast is pensioenverevening bij echtscheiding ook van toepassing op buitenlandse pensioenen.

 

Inkomsten uit lijfrente

Heeft u in het verleden een lijfrente afgesloten? De verwachte inkomsten uit deze lijfrente kunnen ook worden meegenomen in de hypotheekberekening bij de meeste geldverstrekkers. Informeer ons daarom over de actuele waarde van uw lijfrenteverzekering of uitkeringsbedragen als u informatie wenst over het afsluiten van een hypotheek.

 

Inkomsten uit verhuur en pensioen

Bent u gedurende uw werkzame leven ondernemer geweest en heeft u geen regulier pensioen opgebouwd, maar geïnvesteerd in vastgoed dat huurinkomsten oplevert? Standaard wordt dit niet gezien als een bestendig inkomen door banken. Echter, door middel van maatwerkoplossingen is het in sommige situaties toch mogelijk om rekening te houden met deze inkomsten.

Vooral ondernemers die binnen 10 jaar recht hebben op AOW kunnen met deze situaties te maken krijgen. De uitdaging ligt in het bepalen van een bestendig pensioeninkomen. De mogelijkheden hiervoor verschillen per bank.

 

Knelpunten en ontwikkelingen

Als 57-plusser krijgt u te maken met strengere regels voor uw hypotheek, zoals een lagere maximale hypotheek. Dit kan het soms lastiger maken om naar een goedkopere woning te verhuizen door uw lagere huidige inkomen. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om ondanks deze uitdagingen een hypotheek te regelen.

 

Wat zijn uw opties voor een hypotheek vanaf 57 jaar?

Welke mogelijkheden heeft u om een hypotheek af te sluiten vanaf 57 jaar? Onze ervaring leert dat hypotheekadvies vanaf deze leeftijd vooral maatwerk is. Daarom kijken wij graag met u mee. Maak een afspraak met een hypotheekadviseur om uw specifieke situatie te bespreken.

 

Vertel ons uw verhaal!

Weten wat er voor u mogelijk is om een hypotheek af te sluiten? Neem dan gerust contact met ons op voor het inplannen van een eerste gesprek. Dit kan online zijn en is zo opgezet. Wij werken landelijk.

 

Video met uitleg hypotheek vanaf 57 jaar

 

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Hoge klantwaardering.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Meest recente artikelen

Contact opnemen

0 reacties