Hypotheekrente 15 jaar vast vergelijken en hypotheek afsluiten

Hypotheekrente 15 jaar vast vergelijken en hypotheek afsluiten

hypotheekrente 15 jaar vast vergelijkenHypotheekrente 15 jaar vast vergelijken hoe gaat dat?

Wenst u een vergelijking van de goedkoopste hypotheekrentes voor een rentevastperiode van 15 jaar? Dan kunt u zelf met de onderstaande tool een vergelijking voor een hypotheekrente van 15 jaar vast maken, om te kunnen besparen op uw hypotheeklasten.

Een hypotheek vergelijken op basis van de rentevaste periode is een cakewalk met deze tool. Wenst u een kortere of langere rentevastperiode te vergelijken dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Selecteer dan de rentevaste periode van uw keuze.

Aflosvormen vergelijken

Sommige geldverstrekkers hanteren opslagen op de rente indien u de volgende aflosvorm kiest. Hou daar rekening mee in uw hypotheekvergelijking :

 • Aflossingsvrije hypotheek;
 • Levenhypotheek;
 • Bankspaarhypotheek;
 • Beleggingshypotheek;
 • Spaarhypotheek;
 • Hybridehypotheek.

[pbutton url=”https://www.cournot.nl/contact/contact-2″ text=”Hulp bij het vergelijken gewenst?” new_window=”no” icon=”fa fa-tachometer”]Hypotheekrente vergelijken: wat is belangrijk bij een hypotheek vergelijken?

De laagste hypotheekrente kiezen is natuurlijk prettig en vanzelfsprekend. Ook belangrijk zijn zeer zeker de hypotheek voorwaarden. Een hypotheek is een aankoop met een flinke investering en lange looptijd. Dus een snelle en ondoordachte keuze is niet slim. Vergelijk dus ook de voorwaarden van alle hypotheken die verbonden zijn aan de hypotheek.

De belangrijkste voorwaarden om te vergelijken zijn de onderstaanden :

 • Hoeveel mag ik boetevrij aflossen;
 • Zijn er kortingen van toepassing voor het verplicht afnemen van extra financiële producten;
 • Daalt de rente automatisch mee bij een aflossing;
 • Is er sprake van een verhuisregeling;
 • Wat is de rentevergoeding voor het bouwdepot.

Kortingen en opslagen op de hypotheekrente

In de vergelijkingstabel staan in principe de laagste rentes gepresenteerd. Toch kan het zijn dat deze rente in uw persoonlijke situatie aangepast, door middel van een korting of opslag, dient te worden vanwege de keuze van een aflosvorm (opslag) of vanwege het openen van een bankrekening (korting).

Ook komt het voor dat er een korting wordt verleend, bij ABN Amro, indien u aanspraak kunt maken op een werknemersarrangement. Bovendien zijn er ook banken die een korting verlenen als u een energiezuinig huis heeft.

Besluit u om een aflossingsvrije hypotheek af te sluiten dan geldt er bij sommige geldverstrekkers een opslag. Deze opslag is gemiddeld zo’n 0,2%. Er is ook een bank die een korting van 0,1% verstrekt indien u gelijktijdig een levensverzekering afsluit.

Kortom, er zijn diverse uitzonderingen mogelijk die van invloed zijn op de uiteindelijke rente. Voor een juiste rente neem dan gerust contact met u op. Een hypotheekadviseur van ons kantoor kent de uitzonderingen en kan u helpen bij het maken van een goede vergelijking.

Variabele of vaste hypotheekrente

Wenst u een variabele hypotheekrente af te sluiten? Dan kan uw maandlast iedere maand anders zijn. Bij een lage marktrente profiteert u dus omdat uw maandlasten dan lekker laag zijn.

De keerzijde is dat de maandlasten oplopen bij een hogere marktrente. Veel consumenten zijn inmiddels gewend geraakt aan de lage variabele hypotheekrente. Toch zijn er ook periodes dat de rente door het dak schoot. Begin jaren 80 van de vorige eeuw was zo’n periode. De hypotheekrente was toen zo’n 12%!

Wenst u de rente langer vast te zetten, zoals bijvoorbeeld tien jaar rentevast, dan verzekert u uw maandlasten tegen invloeden van de markt. U weet dan 15 jaar lang wat uw maandelijkse hypotheeklasten zijn. Wenst u slechts enkele jaren te blijven wonen of heeft u om een andere reden een kortere horizon dan de genoemde 15 jaar dan kan het verstandig zijn om een kortere rentevastperiode te kiezen. U betaalt uiteindelijk ook en vergoeding voor deze zekerheid.

Renterisico spreiden

Door een combinatie van rentevaste periodes te kiezen kunt u ook het renterisico spreiden. Dat kunnen we u uitleggen met een rekenvoorbeeld. Stel dat u een hypotheek van € 300.000 kiest dan kunt u bijvoorbeeld € 150.000 vastzetten tegen een 15-jaarsrente en de andere € 150.000 tegen een 20-jaarsrente.

Als de rente over 15 jaar gigantisch stijgt heeft u maar voor 50% van de hypotheek een probleem. Blijft de rente gelijk, dan heeft u de eerste 15 jaar een voordeel gehad ten opzichte van het afsluiten van een rentevastperiode van 20 jaar.

Boetevrij aflossen

Op het moment dat u extra wenst af te lossen omdat u een meevaller hebt. Dan kan er sprake van een boeterente zijn. Bij de meeste geldverstrekkers mag u tussen de 10% en 20% boetevrij aflossen. En bij sommige geldverstrekkers mag u zelfs geheel boetevrij aflossen als het geld maar vanuit spaargeld afkomstig is. Weer andere geldverstrekkers staan toe dat u boetevrij kunt aflossen tot de WOZ-waarde.

Kortom, heeft u deze plannen of verwachtingen in de toekomst onderzoek deze bepalingen dan ook in uw hypotheekvergelijking.

Verhuisregeling

Ook voor uw nieuwe woning kunt u een vergelijking maken in bovengenoemd hypotheekrente overzicht. Bovendien kunt u de meeste hypotheken ook meenemen naar uw volgende woning als u besluit te verhuizen en uw gunstige rentecontract mee wenst te nemen. Stel dat u destijds een rentevaste periode van 10 jaar hebt gekozen en daarvan resteert nog een periode van 5 jaar, dan mag u ook voor uw nieuwe woning deze periode gebruiken.

Indien u besluit uw koopwoning te verlaten kunt u het rentecontract bij sommige geldverstrekkers ook doorgeven aan de kopers van uw huis. Stel dat de rente over 5 jaar 7% is en u heeft een rentecontract van 2%, dan heeft u een leuk verkoopargument.

Voordeligste hypotheek aanbieding gevonden, hoe verder?

Als u de goedkoopste hypotheekrente met de beste voorwaarden hebt gevonden in bovenstaand hypotheekrente overzicht vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan. Een hypotheekadviseur van ons kantoor denkt dan vervolgens met u mee en geeft u indien gewenst advies.

Vervolgens wordt de hypotheek dan efficiënt en slim afgesloten. U kunt dan kiezen voor een looptijd van 30 jaar of korter voor een rentevaste periode naar wens.

Stappenplan hypotheekaanvraag

[cool-process category=”hypotheek-afsluiten” type=”with-number” show-posts=”6″]

Hulp gewenst bij het vergelijken van de laagste hypotheekrente?

Mijn collega’s helpen u graag en snel! Neem contact met ons op via de chat, telefoon of per e-mail. Dan zoeken wij samen met u de hypotheek met de laagste rente. Kiezen voor Cournot Adviseurs betekent een partner die aan uw zijde staat en u geld, gemak en tijd oplevert.

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Gratis kennismakingsgesprek.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Video Delta Lloyd over hypotheken vergelijken

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Hoge klantwaardering.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Meest recente artikelen

Contact opnemen

0 reacties