Hypotheekrente 20 jaar vast vergelijken en hypotheek vergelijken

Hypotheekrente 20 jaar vast vergelijken en hypotheek vergelijken

Hypotheekrente 20 jaar vast vergelijken hoe gaat dat?

Wenst u een vergelijking van hypotheekrentes voor een rentevastperiode van 20 jaar? Maak zelf met de onderstaande tool een vergelijking voor de hypotheekrente van 20 jaar vast, om te kunnen besparen op uw hypotheeklasten. Een hypotheek vergelijken op basis van de rentevaste periode is een koud kunstje met deze tool.

Wenst u een kortere of langere rentevastperiode te vergelijken dan is dit ook mogelijk. Selecteer dan de rentevastperiode van uw keuze.

Een combinatie van diverse rentevastperiodes afsluiten is ook mogelijk in uw definitieve hypotheekaanvraag. U mixt dan de rente en doet aan risicospreiding. Altijd handig.

Aflosvormen vergelijken

Sommige geldverstrekkers hanteren opslagen op de rente indien u de volgende aflosvorm kiest. Hou daar rekening mee in uw hypotheekvergelijking :

 • Aflossingsvrije hypotheek;
 • Levenhypotheek;
 • Bankspaarhypotheek;
 • Beleggingshypotheek;
 • Spaarhypotheek;
 • Hybridehypotheek.

[pbutton url=”https://www.cournot.nl/contact/telefonisch-consult” text=”Hulp bij het vergelijken gewenst?” new_window=”no” icon=”fa fa-tachometer”]Hypotheekrente vergelijken: wat is belangrijk bij een hypotheek vergelijken?

De laagste hypotheekrente kiezen is natuurlijk prettig en vanzelfsprekend. Ook belangrijk zijn zeer zeker de hypotheek voorwaarden. Een hypotheek is een aankoop met een flinke investering en lange looptijd. Dus een snelle en ondoordachte keuze is niet slim. Vergelijk dus ook de voorwaarden van alle hypotheken die verbonden zijn aan de hypotheek.

De belangrijkste voorwaarden om te vergelijken zijn de onderstaanden :

 • Hoeveel mag ik boetevrij aflossen;
 • Zijn er kortingen van toepassing voor het verplicht afnemen van extra financiële producten;
 • Daalt de rente automatisch mee bij een aflossing;
 • Is er sprake van een verhuisregeling;
 • Wat is de rentevergoeding voor het bouwdepot.

Variabele of vaste hypotheekrente

Wenst u een variabele hypotheekrente af te sluiten? Dan kan uw maandlast iedere maand anders zijn. Bij een lage marktrente profiteert u dus omdat uw maandlasten dan lekker laag zijn.

De keerzijde is dat de maandlasten oplopen bij een hogere marktrente. Veel consumenten zijn inmiddels gewend geraakt aan de lage variabele hypotheekrente. Toch zijn er ook periodes dat de rente door het dak schoot. Begin jaren 80 van de vorige eeuw was zo’n periode. De hypotheekrente was toen zo’n 12%!

Wenst u de rente langer vast te zetten, zoals bijvoorbeeld twintig jaar rentevast, dan verzekert u uw maandlasten tegen invloeden van de markt. U weet dan 20 jaar lang wat uw maandelijkse hypotheeklasten zijn. Wenst u slechts enkele jaren te blijven wonen of heeft u om een andere reden een kortere horizon dan de genoemde 20 jaar dan kan het verstandig zijn om een kortere rentevastperiode te kiezen. U betaalt uiteindelijk ook en vergoeding voor deze zekerheid.

Boetevrij aflossen

Op het moment dat u extra wenst af te lossen omdat u een meevaller hebt. Dan kan er sprake van een boeterente zijn. Bij de meeste geldverstrekkers mag u tussen de 10% en 20% boetevrij aflossen. En bij sommige geldverstrekkers mag u zelfs geheel boetevrij aflossen als het geld maar vanuit spaargeld afkomstig is. Weer andere geldverstrekkers staan toe dat u boetevrij kunt aflossen tot de WOZ-waarde.

Kortom, heeft u deze plannen of verwachtingen in de toekomst onderzoek deze bepalingen dan ook in uw hypotheekvergelijking.

Verhuisregeling

Ook voor uw nieuwe woning kunt u een vergelijking maken in bovengenoemd hypotheekrente overzicht. Bovendien kunt u de meeste hypotheken ook meenemen naar uw volgende woning als u besluit te verhuizen en uw gunstige rentecontract mee wenst te nemen. Stel dat u destijds een rentevaste periode van 20 jaar hebt gekozen en daarvan resteert nog een periode van 10 jaar, dan mag u ook voor uw nieuwe woning deze periode gebruiken.

Voordeligste hypotheek aanbieding gevonden, hoe verder?

Als u de goedkoopste hypotheekrente met de beste voorwaarden hebt gevonden in bovenstaand hypotheekrente overzicht vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan. Een hypotheekadviseur van ons kantoor denkt dan vervolgens met u mee en geeft u indien gewenst advies.

Vervolgens wordt de hypotheek dan efficiënt en slim afgesloten. U kunt dan kiezen voor een looptijd van 30 jaar of korter voor een rentevaste periode naar wens.

Direct hulp gewenst bij het vergelijken van de laagste hypotheekrente?

Onze medewerkers helpen u graag! Neem contact met ons op via de chat, telefoon of per e-mail. Dan zoeken wij samen met u de hypotheek met de laagste rente. Kiezen voor Cournot Adviseurs betekent een partner die aan uw zijde staat.

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Gratis kennismakingsgesprek.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Video Delta Lloyd over hypotheken vergelijken

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Hoge klantwaardering.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Meest recente artikelen

Contact opnemen

0 reacties