Als influencer, content creator of Youtuber een hypotheek afsluiten

Als influencer, content creator of Youtuber een hypotheek afsluiten

Ben je influencer, online creator of Youtuber en wens je een hypotheek af te sluiten? Ook in jouw situatie is het wellicht mogelijk om een hypotheek af te sluiten. Veel van onze opdrachtgevers hebben een flexibel inkomen en kunnen wij in de meeste situaties goed helpen met het afsluiten van een hypotheek.

Het verkrijgen van een hypotheek als content creator kan extra inspanning vereisen vanwege de variabele aard van je inkomsten, maar met een goede voorbereiding en de juiste documentatie is het zeker haalbaar. Wij kunnen je helpen bij het afsluiten van een hypotheek omdat wij specifieke ervaring hebben in het begeleiden van online ondernemers bij het verkrijgen van een hypotheek.

Wie is een influencer, online creator of Youtuber?

De meeste influencers zijn ondernemer en ontvangen inkomsten uit het promoten van diensten of producten van andere ondernemers of organisaties. De meeste influencers hebben diverse (éénmalige) opdrachtgevers of klussen waar omzet uit volgt. Meestal is het een combinatie van inkomsten uit een goedlopende blog en aanvullende inkomsten.

Het is niet verplicht om een Kamer van Koophandel inschrijving te hebben voor het aanvragen van een hypotheek op basis van deze inkomsten. In de meeste gevallen is dat wel aan te raden om diverse fiscale redenen.

Inkomsten uit platforms

Voor het aanvragen van een hypotheek is niet relevant om de inkomsten via één platform of kanaal te ontvangen. Het maakt daarbij ook niet of de inkomsten in Euro’s of US dollars zijn. Er zijn veel platforms die in een niet-Euro inkomen uitkeren.

De meest voorkomende platforms bij onze opdrachtgevers zijn overigens:

 • Youtube
 • Instagram
 • Facebook
 • TikTok
 • Diverse affiliate netwerken, waaronder ook gaming affiliate programs

Op het moment dat je tijdelijk in het buitenland woont en terugkeert zijn er soms ook mogelijkheden. Dit hangt geheel van je situatie af en die van je partner. Ook de verblijfstitel en nationaliteit spelen hierbij een belangrijke rol. Dergelijke hypotheekaanvragen vinden op basis van maatwerkverstrekking plaats. Door een goede inventarisatie en voorbespreking met een geldverstrekker kunnen we de kans op succes vergroten. Neem dan ook bij het kopen van een huis tijdig contact op voor een goede voorbereiding en inschatting van je situatie.

 

Welke soorten inkomsten kunnen in aanmerking komen?

Verschillende vormen van inkomen die influencers verdienen, kunnen in aanmerking komen voor hypotheken. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Inkomsten uit sociale media: Inkomsten gegenereerd via platforms zoals YouTube, Instagram, TikTok of Twitch kunnen in aanmerking worden genomen. Hieronder vallen inkomsten uit advertenties, lidmaatschappen van kanalen, merkpartnerschappen en gesponsorde inhoud.
 • Endorsements en samenwerkingen: Influencers werken vaak samen met merken en ontvangen een vergoeding voor het promoten van producten of diensten. Deze inkomsten kunnen worden opgenomen als onderdeel van hun inkomen voor hypotheekdoeleinden.
 • Affiliate marketing: Inkomsten gegenereerd door affiliate marketing, waarbij influencers een commissie verdienen voor het stimuleren van verkoop via unieke links of kortingscodes, kunnen worden overwogen.
 • Productverkoop: Sommige influencers ontwikkelen en verkopen hun eigen merchandise, cursussen of digitale producten. De winst van deze verkoop kan bijdragen aan hun totale inkomen.
 • Spreekbeurten en evenementen: Influencers kunnen worden uitgenodigd om te spreken op evenementen, conferenties of workshops, waar ze vergoedingen of honoraria ontvangen. Deze inkomsten kunnen ook worden meegerekend.
 • Sponsoring en merkpartnerschappen: Influencers gaan vaak langdurige of kortlopende partnerschappen aan met merken, waarbij ze betaald worden voor het promoten van producten of diensten. Met deze vorm van inkomen kan rekening worden gehouden bij het aanvragen van een hypotheek.

Het is belangrijk om te weten dat kredietverstrekkers documentatie en bewijs van deze inkomstenbronnen opvragen om de stabiliteit en voorspelbaarheid ervan vast te stellen.

Hoe kan ik mij voorbereiden op een hypotheekaanvraag?

Als online creator kun je via verschillende banken een hypotheek afsluiten, maar het proces kan enigszins anders zijn dan voor traditionele werknemers. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om als content creator een hypotheek te verkrijgen:

Financiële Voorbereiding

Voordat je start met het aanvragen van een hypotheek, is het essentieel om je administratie op orde te hebben. Dit betekent het hebben van relevante belastingaangiftes, het eventueel inlossen van schulden en hebben van geld voor de kosten koper.

Inkomstenverklaring

Als content creator kun je inkomsten hebben van verschillende bronnen, zoals abonnementen, advertenties, sponsorovereenkomsten, en affiliate marketing. Het is belangrijk om een duidelijke verklaring van je inkomsten te kunnen overleggen aan hypotheekverstrekkers. Dit kan worden gedaan aan de hand van belastingaangiften, bankafschriften en contracten met adverteerders of sponsors.

Kies de juiste hypotheekverstrekker

Niet alle hypotheekverstrekkers zijn even flexibel als het gaat om inkomstenbronnen voor content creators. Wij bespreken met jou de diverse opties van geldverstrekkers die ervaring hebben met zelfstandige ondernemers en die bereid zijn om inkomsten uit content creatie te accepteren.

Betalingsmoraliteit

Een gezonde betalingsmoraal is van belang bij het aanvragen van een hypotheek. Zorg ervoor dat je kredietwaardigheid goed is door rekeningen op tijd te betalen en schulden te minimaliseren.

Eigen vermogen en kosten koper

Het hebben van eigen vermogen en een solide aanbetaling kan je kansen op het verkrijgen van een hypotheek vergroten. Spaar zo mogelijk voor een reservering van de kosten koper. Dit mag ook afkomstig zijn uit schenkingen van bijvoorbeeld ouders.

 

Maximum hypotheek

Voor het kunnen bepalen van een maximale hypotheekberekening maken we samen met jou een analyse van je verdiencapaciteit.

Vertel ons jouw verhaal!

Interesse in het afsluiten van een hypotheek op basis van je inkomsten als online creator, influencer / Youtuber? Een eerste afspraak is zo gemaakt, dit kan ook online via beeldbellen.

 

 

 

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Hoge klantwaardering.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Meest recente artikelen

Contact opnemen

0 reacties