Koopprijs huis met NHG stijgt naar € 290.000 in 2019

Koopprijs huis met NHG stijgt naar € 290.000 in 2019

nhg koopprijs 290.000

[pbutton url=”https://www.cournot.nl/contact/contact-2″ text=”Meer informatie?” new_window=”no”]

 

De zogeheten kostengrens voor een woning met NHG stijgt naar € 290.000 in 2019. Dat is fijn nieuws voor huizenkopers in het volgende jaar. Ook daalt de premie voor NHG van 1% naar 0,9%.

Dat is overigens een doekje voor het bloeden, zeker als u bedenkt dat het geld tegen de plinten klotst bij de stichting achter NHG. Er is naar onze mening een veel te ruime kaspositie. De kans op een uitkering vanuit dit fonds neemt door strengere regels ook af.

Ruimere mogelijkheden

Dit betekent dat u in 2019 een duurder huis met overheidsgarantie kan kopen. NHG staat namelijk voor Nationale Hypotheek Garantie en is een ondersteuningsprogramma van de rijksoverheid voor het kopen van een huis.

Naast de financiële bescherming bij ongewenste situaties zoals baanverlies of arbeidsongeschiktheid levert u een hypotheek met NHG ook een korting op de rente op.

Huis in 2018 kopen en 2019 overdracht

Koopt u in 2018 een huis en wenst in u 2019 de overdracht te doen dan zorgt dit voor een secure timing. Immers de verhoogde koopgrens treedt pas vanaf 2019 in werking. Bepalend hierbij is het moment waarop u de definitieve offerte voor uw hypotheek ontvangt.

Dat is namelijk het moment waarop u aanspraak kunt maken op de verhoogde kostengrens. Indien u half december besluit een huis van € 280.000 te kopen dient u het financieringsvoorbehoud door te laten lopen in 2019. Laat u het financieringsvoorbehoud verlopen én lukt het vervolgens om welke reden dan ook geen hypotheek te krijgen krijgt u mogelijk te maken met een boete van 10% over de koopsom.

Een voorbeeld :

Op 14 december 2018 tekent u de voorlopige koopovereenkomst voor een woning met een koopprijs van € 280.000. U spreekt met de verkoper af dat het financieringsvoorbehoud op 18 januari 2019 afloopt. Dat geeft u de gelegenheid om eind 2018 te starten met de hypotheekaanvraag en begin 2019 een akkoord te krijgen van de bank.

Bespreek een dergelijke opzet goed door met een hypotheekadviseur. Ook de geldverstrekker dient mee te werken aan deze wensen.

Hulp bij het afsluiten van een hypotheek

Wenst u meer te weten over het aanvragen van een hypotheek of het kopen van een huis met NHG? Als u ons belt of mailt spreken we eerst rustig uw situatie door. Indien het vervolgens klikt maken we een afspraak, en daarna gaan we pas praten over het sturen van facturen. Natuurlijk moet het zin hebben om een afspraak te maken en om te bezien of onze deskundigheid aansluit bij uw wensen en behoeften.

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Gratis kennismakingsgesprek.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

 

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Hoge klantwaardering.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Meest recente artikelen

Contact opnemen

0 reacties