Kosten erkend hypotheekadviseur voor hypotheekadvies

Kosten erkend hypotheekadviseur voor hypotheekadvies

[pbutton url=”https://www.cournot.nl/contact/contact-2/” text=”Meer informatie?” new_window=”no”]

Wilt u weten wat de kosten van kosten erkend hypotheekadviseureen erkend hypotheekadviseur zijn? Kosten erkend hypotheekadviseur vallen mee als u bedenkt dat deze waarde toevoegt. Met dit artikel krijgt u inzicht in de prijzen die in de markt gelden voor hypotheekadvies.

Kosten hypotheekadvies

De kosten van het hypotheekadvies worden gesplitst in zogeheten advieskosten en bemiddelingskosten. De advieskosten gaan over de inhoud van het advies en de bemiddelingskosten zijn de werkzaamheden om de hypotheek daadwerkelijk tot stand te brengen. Dus het hele aanvraagproces richting de geldverstrekker.

Voor veel consumenten is deze scheidslijn er niet. Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Dit is een idee van de overheid en is omgezet in wetgeving. In het verplichte dienstverleningsdocument kunt u dan ook lezen wat de kosten zijn en de splitsing.

Wat kost een erkend hypotheekadviseur?

Even een flauw antwoord. Dat hangt van uw wensen af. Heeft u een klein probleem dan is de investering in een hypotheekadviseur meestal ook gering. Bijvoorbeeld als u advies wenst over het verlengingsaanbod van uw bestaande bank. Het loont om dan een uurtarief af te spreken, of een vast tarief. Dan weet u vooraf waar u aan toe bent qua kosten.

Of dat tot de mogelijkheden behoort kan uw hypotheekadviseur zelf bepalen. Uiteraard heeft u pas kosten na afspraken daarover. Ook is het gebruikelijk dat de factuur van uw hypotheekadviseur wordt voldaan bij de notaris, op het moment dat uw hypotheekakte wordt ‘gepasseerd‘. Dat laatste is de formele handeling om de hypotheekakte in te schrijven in het Kadaster.

Wenst u een compleet nieuwe hypotheek vanwege het kopen van een huis of wenst u hoe dan ook over te sluiten. Dan spreken we over een compleet hypotheekadvies.

Gemiddeld betaalt u in de markt dan tarieven vanaf € 1.500 tot zo’n € 4.500. Bij het goedkoopste tarief zult u veel zelf moeten doen. Het duurste tarief hoeft niet per se het beste hypotheekadvies op te leveren. Uit onderzoek blijkt in ieder geval dat investeren in een hypotheekadvies loont op de lange termijn.

Achtergrond hypotheekadviseur

Indien u op zoek bent naar een goede hypotheekadviseur kunt u ook letten op de erkenning en opleiding van deze persoon. Het is belangrijk om te weten of de hypotheekadviseur op de hoogte is van actuele wetgeving en jaarlijks doet aan scholing. Een erkend hypotheekadviseur doet dit sowieso, mede omdat de beroepsorganisatie dit verplicht.

Landelijke of lokale hypotheekadviseur

In heel Nederland kunt u een hypotheekadviseur vinden. Is afstand van belang? Wij vinden van niet. De meeste van onze klanten overigens ook niet. Die bevinden zich letterlijk door heel Nederland. Met onze hypotheekadvisering focussen wij op de volgende uitgangspunten :

  • Een zo breed mogelijk assortiment aan geldverstrekkers om de beste vergelijking te kunnen maken;
  • Dienstverlening waarbij wij zoveel mogelijk werk uit handen bij u nemen;
  • De doorlooptijd van uw hypotheekaanvraag zo kort mogelijk houden om bijvoorbeeld de termijn van het financieringsvoorbehoud te halen;
  • Door alle voornoemde stappen te doorlopen de beste mogelijke hypotheekdeal tot stand te brengen.

Advies op afstand of aan huis

Of u nu in Eemshaven of Maastricht woont, wij kunnen u het juiste hypotheekadvies geven. Steeds vaker is de wens om op afstand advies te geven. Dit kan door middel van telefonisch advies of via een speciale applicatie. Wij kunnen u op alle manieren van advies voorzien. Een persoonlijke afspraak aan huis behoort ook gewoon tot de mogelijkheden.

[pbutton url=”https://www.cournot.nl/contact/contact-2/” text=”Afspraak maken?” new_window=”no”]

 

De proef op de som nemen?

Maak dan rustig eens een afspraak om met ons in gesprek te gaan. Moet het snel dan kunnen we ook opschakelen. In ieder geval raden we aan, neem de tijd om tot een goede keuze van een hypotheekadviseur te komen.

[contact-form-7 id=”1077″ title=”Afspraakformulier hypotheek met bijlagen”]
Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Gratis kennismakingsgesprek.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

 

 

 

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Hoge klantwaardering.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Meest recente artikelen

Contact opnemen

0 reacties