Lage hypotheekrente alleen voor standaardprofiel

Lage hypotheekrente alleen voor standaardprofiel

Vereniging Eigen Huis heeft een onderzoek gedaan naar de flexibiliteit bij 23 geldverstrekkers op het gebied van maatwerk. Daaronder wordt verstaan in welke mate consumenten met een afwijkend profiel geholpen kunnen worden bij een hypotheekaanvraag.

Bij 10 van de 23 onderzochte geldverstrekkers blijkt het mogelijk om af te wijken van een standaardprofiel. Bij het merendeel van de geldverstrekkers is er dus geen afwijking mogelijk op het standaardbeleid. In de praktijk merken wij vaak dat deze aanbieders (Argenta, a.s.r., Aegon, BijBouwe, Centraal Beheer, Delta Lloyd, Lloyds, Merius, Moneyou, Munt, NIBC, Venn Hypotheken en Woonfonds) strak vasthouden aan vaste acceptatiecriteria. Zelfs bij de kleinste afwijking valt de aanvraag naast de band en levert dit een afwijzing op.

De reactie van één van de aanbieders aan Vereniging Eigen Huis is dat men de kosten laag wil houden met aantrekkelijke productvoorwaarden met een scherpe rente in combinatie met een snel, voorspelbaar en geautomatiseerd acceptatieproces. 

Reclames over hypotheken

Naar onze mening ontstaat er ook een stuk verwarring door de reclame uitingen die deze geldverstrekkers doen. Daar wordt niet de indruk gewekt dat men te maken heeft met een gestandaardiseerd product, maar ontstaat de indruk dat iedere klant speciaal is en ook een dito dienstverlening aangeboden krijgt.

Haalbaarheid hypotheekaanvraag

Het is op voorhand ook erg lastig om een concrete uitspraak te krijgen over de haalbaarheid van een hypotheekaanvraag indien u een maatwerkbehoefte hebt. Steeds meer aanbieders bieden de mogelijkheid van een zogeheten voorlegmogelijkheid waarbij de uitkomst van een hypotheekaanvraag beter te voorspellen is. Vooral ABN Amro heeft hier een goede mogelijkheid voor gecreëerd en biedt ook binnen een snelle verwerkingstijd een antwoord. Het is op deze wijze mogelijk om de afwijking ten opzichte van het standaard acceptatiebeleid te bespreken en voorafgaand aan de beslissing om een huis te kopen of hypotheek over te sluiten meer zekerheid over de haalbaarheid te verkrijgen.

Heeft u ook een afwijkende situatie en wenst u deze vrijblijvend te bespreken?

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Hoge klantwaardering.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Meest recente artikelen

Contact opnemen

0 reacties