Loondienst naast onderneming hypotheek afsluiten

Loondienst naast onderneming hypotheek afsluiten

Bent u in loondienst naast onderneming, hypotheek afsluiten? Ook in zulke situaties kunt u dan een hypotheek afsluiten als u minimaal 12 maanden ondernemer bent. Het is zelfs mogelijk om rekening te houden met uw inkomen in loondienst uit het verleden voor het bepalen van het zogeheten toetsinkomen.

Voorwaarden om hypotheek af te sluiten

Als u een hypotheek wenst af te sluiten als ondernemer met (historisch) inkomen uit loondienst dient uw onderneming minimaal 12 maanden actief te zijn. Mocht u een paar maanden tekort komen en u kunt bewijzen dat u al langer actief was kunnen we dit ook meenemen in de hypotheekberekeningen.

Andersom, als u bijvoorbeeld al gegarandeerde contracten heeft afgesloten waardoor u ook over 12 maanden aantoonbaar inkomen kunt presenteren valt ook mee te nemen.

Het inkomen uit loondienst mag gelijktijdig naast het ondernemersinkomen lopen waardoor we het inkomen kunnen stapelen.

Daarnaast wordt ook naar de verhouding van het loondienstinkomen versus ondernemersinkomen gekeken. Werkt u bijvoorbeeld fulltime, dan mag het ondernemersinkomen niet hoger dan 30% van het loondienstinkomen zijn voor het toetsinkomen. Ook als het ondernemersinkomen dus hoger is.

Trends cijfers

Er kunnen meerdere scenario’s zijn waardoor er te kiezen valt uit de reeks van boekjaren die gebruikt kan worden in de hypotheekberekening. Als de tussentijdse cijfers bijvoorbeeld hoger zijn dan het jaar ervoor kan er in sommige situaties ook rekening worden gehouden met het resultaat van het lopende boekjaar.

Inkomen onderneming niet meenemen in hypotheekaanvraag

Het kan ook zijn dat u te maken heeft met een onderneming, en dit inkomen uit ondenermen buiten de hypotheekaanvraag wenst te laten. Hoe gaan de geldverstrekkers hiermee om? De meeste geldverstrekkers wensen dan toch inzicht in de onderneming te hebben om een risicoanalyse te maken. Er kunnen bijvoorbeeld leningen of verplichtingen zijn die de bank graag wenst te kunnen beoordelen. Het kan zijn dat de geldverstrekker dit door een extern rekenbureau wenst te laten beoordelen.

Uw hypotheekadviseur kan u in een vroeg stadium van de aanvraag al uitleg geven over de procedure die de beoogde bank zal hanteren.

Vertel ons uw verhaal!

Interesse in het afsluiten van een hypotheek met duo-inkomen? Neem gerust contact met ons op om uw situatie voor te leggen. Tijdens een consult kunnen wij u dan verder op weg helpen.

 

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Hoge klantwaardering.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Meest recente artikelen

Contact opnemen

0 reacties