Ouder kind hypotheek

Ouder kind hypotheek

ouder kind hypotheekOuder kind hypotheek

Wenst uw zoon of dochter een mooie betaalbare woning te kopen dan zijn er diverse opties als ouder om uw kind te helpen. Als huizenkoper dient u flink uw best te doen om te concurreren met andere kopers. Ook op financieel vlak dient er vaak het uiterste te worden geboden.

Door creatief om te gaan met uw financiele situatie en die van uw kind kunt u mogelijk net dat laatste duwtje in de rug geven. Zonder veel grote risico’s is het vaak mogelijk om uw kind te helpen.

De oplossing kunt u dan vinden in een schenking, het verstrekken van een hypotheek of lening. Ook kunt u besluiten deze hypotheek op uw eigen woning op te nemen en door te lenen. Dan is er ook nog de mogelijkheid om garant te staan en mee te tekenen in de hypotheekakte. Kortom voldoende mogelijkheden voor een pasende oplossing.

Op het moment dat u kiest voor een ouder kind hypotheek kan dit ook voor een bepaalde periode zijn. Zodra uw (klein)kind voldoende inkomen of vermogen heeft opgebouwd kunt u ontslagen worden uit de hypotheekakte. Dan zijn de eerste jaren van de hypotheek achter de rug en kunt u mogelijk het volgende (klein)kind op weg helpen.

De voordelen van een ouder kind hypotheek

Door uw kind nu te helpen hoeft deze niet te wachten met het kopen van een huis. Op dit moment stijgen de huizenprijzen en de verwachtingen zijn dat de komende jaren de huizenprijzen blijven stijgen. Dit komt mede door het gebrek aan voldoende nieuwbouwwoningen. De vraag blijft ook de komende jaren groot en daardoor zullen in de Randstad de huizenprijzen blijven stijgen is onze verwachting.

Stel dat uw kind een huis van € 275.000 op het oog heeft dan is de kans groot dat een jaar later de prijs € 297.000 is. Dit valt met een normale baan bijna niet op te vangen qua netto inkomen. Zeker niet als uw kind aan het begin van zijn of haar loopbaan is. De huizenprijzen stijgen naar verwachting met 8% in 2018.

Het alternatief om te wonen, huren, is niet veel beter. De huurprijzen lopen ook op en huren is vaak prettig indien de plaats om te werken of te wonen nog afgetast dient te worden.

U kunt samen met uw kind afspraken maken over de rentevergoeding en wijze van aflossen. Dat is het geval indien u kiest voor een familiehypotheek.

Oplossingen ouder kind hypotheek

Als het kopen van een huis daadwerkelijk gaat plaatsvinden dan kunt u voor een ouder kind hypotheek denken aan de volgende oplossingen :

  • U leent uw spaargeld direct uit en maakt hierover zakelijke afspraken;
  • U hebt een persoonlijke BV waarvan u het kapitaal deels uitleent aan uw kind en voldoet aan de eisen van de Belastingdienst;
  • Uw woning bevat overwaarde en deze neemt u op met een extra hypotheek en leent dit geld onder voorwaarden door;
  • De bank biedt u de mogelijkheid om garant te staan middels producten zoals een Generatiehypotheek.

Behoefte aan een gesprek hierover met een hypotheekadviseur van ons kantoor dan kunt u onderstaand contactformulier invullen. Op een laagdrempelige manier kunt u uw casus bespreken en bezien of er voor u ook mogelijkheden zijn om uw zoon of dochter te helpen.

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Gratis kennismakingsgesprek.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.
[contact-form-7 id=”1077″ title=”Afspraakformulier hypotheek met bijlagen”]

 

 

 

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Hoge klantwaardering.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Meest recente artikelen

Contact opnemen

0 reacties