Hypotheek als piloot of gezagvoerder afsluiten

Hypotheek als piloot of gezagvoerder afsluiten

hypotheek afsluiten als pilootWenst u als piloot of gezagvoerder een hypotheek af te sluiten dan kunt u te maken krijgen met specifieke eisen vanuit een geldverstrekker. Ook zijn er geldverstrekkers die oplossingen op maat bieden. Wij kunnen u daar volledig bij ontzorgen en kennen deze regels en bieden u een maatwerk oplossing voor uw hypotheek.

Ook prettig om te weten is dat een groot deel van onze klanten werkzaam is als verkeersvlieger, en ook vaak in het buitenland woont zoals in Dubai, de Verenigde Staten of HongKong. Een inkomen in vreemde valuta als captain is dus geen probleem voor het afsluiten van een hypotheek in Nederland.

Wat is er specifiek aan een hypotheek voor verkeersvliegers?

U kunt te maken hebben met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zonder intentieverklaring. In die situatie is het ook mogelijk om een hypotheek aan te vragen. Dan kunnen wij toch rekenen met 100% van uw bestaande inkomen als zijnde het toetsinkomen voor de hypotheekaanvraag.

Ook zijn de volgende zaken van invloed op uw hypotheekaanvraag als captain:

  • studielening of pilotenlening vanwege uw opleiding
  • woonlasten in het verblijfsland
  • aanvullende BKR-inschrijvingen

Pilotenlening en invloed op hypotheek

Als u een pilotenlening hebt afgesloten voor het financieren van uw opleiding dient rekening te worden gehouden met de lasten. Wel zijn in de meeste situaties deze lasten fiscaal aftrekbaar als studiekosten. Bij het vaststellen van de maximale leencapaciteit zullen wij rekening houden met deze situatie. Ook zullen wij toetsen of er mogelijkheden zijn om te rekenen met de werkelijke lasten van uw pilotenlening in plaats van een fictieve aflossings- en renteverplichting.

Einddatum pilotenlening

Indien u een lopende pilotenlening hebt dan hoort er een einddatum te zijn voor deze verplichting. Soms zien we dat leningen gestapeld zijn met diverse aflosschema’s. Voor een geldverstrekker is het noodzakelijk om een concrete einddatum voor deze verplichting te hebben.

Inkomen via broker of contracter

Verleent u uw diensten als piloot via een broker of contracter dan gelden de onderstaande regels. Deze situatie komt regelmatig voor als u werkt voor bijvoorbeeld Ryanair:

  • Gemiddeld aantal uren over de afgelopen 12 maanden vermenigvuldigd met het afgesproken tarief met een maximum van het verwacht aantal uren per jaar;
  • Salarisstroken afgelopen 12 maanden;
  • Een afschrift van het contract met de broker/contracter of airline;
  • Verklaring van de broker/ contracter of airline met verwacht aantal vlieguren komend jaar;
  • Opgave aantal gevlogen uren in de afgelopen 12 maanden.

Aanvullende diensten piloot

Vanwege uw beroep bent u vaak op reis en is het misschien lastig om snel te schakelen, zeker als u in verschillende tijdzones verblijft. Ook kunnen wij u begeleiden bij de aankoop van uw woning. Zeker nu de woningmarkt afkoelt zijn er ook betere kansen om een onderhandeling uw kant op te buiten.

Notarisservice voor piloten

Om daadwerkelijk gebruik te maken van de hypotheek dient een hypotheekakte gepasseerd te worden. Vanwege uw reisschema kan het misschien onhandig zijn om meerdere keren richting Nederland te vliegen. Al in een vroeg stadium van de hypotheekaanvraag kunnen wij een notarisafspraak opzetten zodat u slechts éénmalig een notariële volmacht hoeft te ondertekenen. De notaris is op 20 reisminuten vanaf Schiphol gevestigd waardoor dit goed te combineren is met uw werk.

Wij kunnen u ook begeleiden in dit deel van het proces, en proberen de procedure zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Als ex-piloot een hypotheek afsluiten

Ook helpen wij regelmatig ex-piloten die in een andere sector zijn gaan werken. Dan kan het zijn dat u te maken hebt gekregen met een schuldsaneringstraject voor het oplossen van uw dure pilotenlening. Zelfs met een afgeboekte pilotenlening – met BKR codering – kunnen wij uw mogelijkheden voor het afsluiten van een hypotheek in kaart brengen.

Buitenlands inkomen als piloot

Indien uw inkomen uit het buitenland afkomstig is zijn er meerdere mogelijkheden voor het verkrijgen van een hypotheek. Wel zijn er maxima ten aanzien van de hoogte van de variabele loondelen. Zo kunt u niet meer dan 25% aan bonussen of variabel inkomen optellen bij het vaste inkomen.

Vindt de uitbetaling van uw salaris plaats in een buitenlandse valuta dan dient rekening te worden gehouden met een afslag van 10% van dat inkomen.

De uitgangspositie voor het bepalen van uw toetsinkomen is aansluiting te zoeken bij uw gemiddelde jaarinkomen over de laatste drie jaar. Zeker als uw maatschappij getroffen is geweest door Covid kunnen de inkomens wisselend zijn geweest tijdens de covid-jaren.

Vertel ons uw verhaal

Als piloot of gezagvoerder een hypotheek afsluiten, dan horen we u graag. Een afspraak is zo opgezet. Ook via de telefoon en via advies op afstand.

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Hoge klantwaardering.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.
Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Hoge klantwaardering.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Meest recente artikelen

Contact opnemen

0 reacties