Tot welke leeftijd kun je een hypotheek krijgen?

Tot welke leeftijd kun je een hypotheek krijgen?

Ook op uw 100ste een hypotheek afsluiten? Ja, dat is echt mogelijk!

Stel u voor, u bent 100 jaar oud en denkt: “Het is tijd voor een nieuw avontuur, laat ik een nieuw huis kopen!” Klinkt gek? Misschien wel, maar het kan echt! In Nederland maakt het niet uit of u 30, 80 of zelfs 100 jaar oud bent; u kunt nog steeds een hypotheek krijgen om een huis te kopen.

Banken hebben speciale regels zodat iedereen, ook als u heel oud bent, een huis kan kopen. Uiteraard moet u beschikken over voldoende (pensioen)inkomen en voldoen aan andere belangrijke regels voor het afsluiten van een hypotheek, alleen er is dus geen maximum leeftijd verbonden aan het afsluiten van een hypotheek.

Zelfstandig wonen, geen probleem!

In Nederland wonen veel ouderen zelfstandig. Dat is fijn, want zo kunnen ze hun eigen leven leiden. We bouwen huizen die makkelijk zijn voor ouderen. Geen trappen maar alles gelijkvloers, dichtbij winkels en met plekken waar u anderen kunt ontmoeten. Dit noemen we nultredenwoningen of soms wonen ouderen samen in een plek zoals het Knarrenhof. Daar heeft iedereen zijn eigen huis, maar helpen ze elkaar en is er altijd wel iemand om koffie mee te drinken.

Hypotheken voor alle leeftijden

Terug naar die hypotheek. U denkt misschien: “Banken willen toch geen geld lenen aan iemand die heel oud is?” Maar dat is niet waar! Er zijn zelfs speciale hypotheken voor als u al met pensioen bent. Zo kunt u de waarde van uw oude huis gebruiken om een nieuw huis te kopen, zonder u zorgen te maken over uw leeftijd. Ook zijn er opties om de overwaarde op te nemen door middel van verzilverhypotheken.

Uiteindelijk als u komt te overlijden dient de hypotheek wel afgelost te worden of te worden overgenomen door uw eventuele partner als die beschikt over voldoende inkomen.

 

Hypotheek opnemen om te verbouwen

Ook als u niet wenst te verhuizen, maar toch uw woning wenst te verbouwen om er bijvoorbeeld langer te kunnen wonen zijn er mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten.

 

Hypotheek afsluiten als pensionado

Er zijn diverse mogelijkheden waarom u van plan bent een hypotheek af te sluiten. Bijvoorbeeld omdat u een vakantiewoning wenst te kopen of wenst te verhuizen naar een gelijkvloerse woning.

Het is belangrijk dat we blijven lachen, ook als we ouder worden. Een nieuw huis kopen op uw 80ste? Waarom niet! Leeftijd is maar een getal, toch? In Nederland zorgen we ervoor dat iedereen, jong en oud, een fijn thuis kan vinden. Laten we blij zijn dat dit kan en helpen waar het nodig is.

 

Vertel ons uw verhaal!

Wenst u een hypotheek af te sluiten of advies te krijgen in uw opties? Neem contact met ons op, een eerste (online) kennismakingsgesprek hebben we zo gepland.

 

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Hoge klantwaardering.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Meest recente artikelen

Contact opnemen

0 reacties