Uw inkomen in dollars en hypotheek afsluiten in Nederland?

Uw inkomen in dollars en hypotheek afsluiten in Nederland?

Bent u bijvoorbeeld woonachtig in Amerika en wenst u in Nederland een woning te kopen en hiervoor een hypotheek af te sluiten vanwege een terugkeer naar Nederland? Dan is dit artikel interessant voor u. Het mag ook gaan om een tweede woning. Op het moment dat u terugkeert dient u aan te tonen dat u gaat beschikken over een Nederlands inkomen of dat u remote mag werken.

Mortgage credit directive

Sinds juli 2016 is er een Europese richtlijn die ervoor zorgt dat banken en andere geldverstrekkers terughoudend zijn met het verstrekken van hypotheken aan consumenten, met een ander inkomen dan Euro’s. Waaronder Nederlanders die hun inkomen in de US verdienen in de lokale valuta.

Review Peter
Ferdinand en Kelsey hebben ons geweldig geholpen! Wij hebben 12 jaar in de Verenigde Staten van Amerika gewoond en gewerkt, en hebben daar een mooi bedrag aan “pensioen” opgebouwd, in de USA vormen van 401(k) en Social Security. Aangezien ik binnen 3 jaar met pensioen ga is pensioen-inkomen een belangrijk gegeven voor een hypotheek. We wilden onze hypotheek verhogen om een garage plus paardenstallen nieuw te bouwen. De bestaande verstrekker gaf in een oriënterend gesprek aan “dat het wel goed zat, want de pensioeninkomsten zien er goed uit”. Tot het puntje bij paaltje kwam, wij al een overeenkomst met een aannemer hadden, en die bank zei: “dat USA geld kunnen we niet meenemen, dat doen we nooit”. Daarmee hadden we dus een serieus probleem. Wij kregen het ook bij andere banken niet rond. Uiteindelijk gaf Ferdinand van Cournot al vrij snel aan dat hij wel mogelijkheden zag.| Beoordeling via Advieskeuze lezen
Review Jeroen
Erg tevreden met het werk van Ferdinand en zijn collega Kelsey. Ferdinand was altijd bereikbaar, vriendelijk, duidelijk en kundig. Het was erg prettig om snel en efficient geholpen te worden met het krijgen van een hypotheek met buitenlands inkomen.| Beoordeling via Advieskeuze lezen
Review Mark en Margriet
Wij zitten in een speciale situatie namelijk een huis willen kopen in Nederland met een baan in het buitenland. Bij een gewone hypotheekadviseur konden we om deze reden niet terecht. Ik had al eerder gelezen dat je bij dit soort processen een lange adem moet hebben, en dit klopt ook. Het was fijn om dit van ten voren al te hebben gelezen in de reviews. Dus bij deze ook onze review: vertrouw op Ferdinand; hij is kalm en competent en heeft ons stap voor stap door dit proces geloodst. Een huis kopen brengt emotie en soms ook stress met zich mee en het was fijn om iemand te hebben die het proces goed kent en weet wat hij doet.| Beoordeling via Advieskeuze lezen
Review klant die een inkomen in US dollars heeft
Heel simpel. Zonder Cournot was het niet mogelijk geweest om een huis te kopen in Nederland vanuit mijn huidige adres buiten de EU. Daarnaast een fijne communicatie die zowel professioneel als persoonlijk is. Cournot fixt het. | Beoordeling via Advieskeuze lezen

Beperkt aantal geldverstrekkers

Onder voorwaarden kunt u in Nederland een huis kopen met een inkomen vanuit Amerika. Dergelijke hypotheekaanvragen zijn altijd op basis van maatwerk en als het Amerikaanse inkomen van belang is voor de aanvraag dient u aan te kunnen tonen dat u wordt overgeplaatst of dat u remote mag werken. Op voorhand kunnen wij een goede inschatting van de haalbaarheid maken en spreken met u een vast tarief voor onze werkzaamheden af. Een hypotheek in Nederland afsluiten met inkomen in dollars, is bij de meeste geldverstrekkers onmogelijk.

Het is dus belangrijk om te weten hoe uw toekomstige situatie qua inkomen eruit komt te zien. Dit is vooral van belang bij aanvragen op basis van terugkeer naar Nederland.

Gehuwd met partner in Amerika of Canada

Het is extra ingewikkeld om een hypotheek aan te vragen als u getrouwd bent met een partner met een niet-Nederlandse nationaliteit. Toch is het niet altijd nodig dat uw partner beschikt over een verblijfsvergunning om een hypotheek aan te vragen. Het inkomen van de partner dient niet nodig te zijn voor de hypotheekaanvraag. Wij helpen regelmatig klanten die gehuwd zijn in Amerika of Canada die terug wensen te keren naar Nederland.

Voorwaarden expat in het buitenland

Naast de voorspelbare voorwaarden dat u dient te beschikken over een duurzaam inkomen zijn er concrete voorwaarden te verbinden aan een hypotheekaanvraag:

  • In ieder geval één van de aanvragers dient te beschikken over een Nederlands paspoort;
  • Er is een inkomensgrens van minimaal $ 70.000 voor de hoofdaanvrager;
  • Het inkomen dient vast te zijn en afkomstig uit loondienst. Ondernemers in het buitenland kunnen onder strenge voorwaarden een hypotheek afsluiten.
  • De huur- of hypotheeklasten in het woonland dienen aangetoond te kunnen worden. Ook als daar een vergoeding vanuit de werkgever tegenover staat kunnen wij u verder helpen;
  • Op voorhand zijn een aantal documenten nodig zoals een arbeidsovereenkomst en een W2 formulier.

Woon- en werkland

Het maakt voor de oplossing ook uit waar u gaat wonen of waar u nu woont. Heeft u bijvoorbeeld plannen om duurzaam naar Nederland terug te keren vanwege een naderend pensioen of wenst u juist een tweede woning in Nederland aan te kopen voor verblijf tijdens vakanties? Afhankelijk van uw wensen zoeken wij een passende hypotheek en geldverstrekker.

Indien u in Amerika een huis wenst te kopen en financieren kunnen wij u niet helpen. Beter gezegd; wij kunnen geen hypotheek organiseren voor een onderpand in de VS. Wel zouden we een hypotheek kunnen vestigen op uw woning in Nederland voor bijvoorbeeld de aankoop van een tweede woning in Amerika als u woonachtig bent in Nederland.

Verhuurhypotheek met buitenlands inkomen

Wij bemiddelen niet in verhuurhypotheken voor aanvragers met een buitenlands inkomen. Veel aanvragen zijn gebaseerd om de mogelijkheid om een woning aan te kopen voor verhuur.

Pensioeninkomen in dollars

Heeft u in het verleden (een deel van uw) pensioen opgebouwd in US Dollars, zoals een 401k en social security, ook dan zijn er mogelijkheden om in Nederland een hypotheek af te sluiten. Zoals al eerder in dit artikel benoemd komt ook hier de Mortgage Credit Directive uit 2016 om de hoek kijken. Banken zijn hierdoor terughoudend in het verstrekken van hypotheken op basis van een pensioeninkomen in dollars of in een andere valuta.

Notarisservice

Om daadwerkelijk gebruik te maken van de hypotheek dient een akte gepasseerd te worden. Vanwege uw reisschema kan het misschien onhandig zijn om meerdere keren richting Nederland te vliegen. Al in een vroeg stadium van de hypotheekaanvraag kunnen wij een notarisafspraak opzetten zodat u slechts éénmalig een volmacht hoeft te ondertekenen. De notaris is op 20 reisminuten vanaf Schiphol gevestigd waardoor dit goed te combineren is.

Wij kunnen u ook begeleiden in dit deel van het proces, en proberen de procedure zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

 

Biedcertificaat

Gedurende uw huizenjacht is het handig om te beschikken over een certificaat dat u al bent voorbereid op de hypotheekaanvraag. Met een biedcertificaat verklaren wij dat we uw financiële mogelijkheden uitgebreid hebben bekeken, en dat we uw bod realistisch vinden om hiervoor een hypotheek af te kunnen sluiten.

Dit geeft u een voorsprong in de onderhandelingen met mogelijke bieders die hun huiswerk niet hebben gedaan. Als er in uw situatie mogelijkheden zijn en wij tot een samenwerking komen dan is het biedcertificaat inbegrepen in de dienstverlening.

Vertel ons uw verhaal!

Wenst u meer informatie te ontvangen over een hypotheek in Nederland afsluiten met inkomen in dollars? Neem dan gerust eens contact met ons op om uw zaak door te spreken. Een afspraak of contact verplicht u tot niets.

Video met uitleg over buitenlands inkomen en hypotheek

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Hoge klantwaardering.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Meest recente artikelen

Contact opnemen

0 reacties