Wat te doen bij betalingsproblemen hypotheek?

Wat te doen bij betalingsproblemen hypotheek?

Bij betalingsproblemen met uw hypotheek staat uw geldverstrekker klaar om u te helpen. Het is belangrijk om bij dreigende betalingsproblemen direct contact op te nemen met de afdeling Bijzonder Beheer van uw bank.

Geen reden om bang te zijn

Veel klanten zijn bang om contact op te nemen met hun geldverstrekker omdat ze vrezen hun huis te verliezen. De gedachte is vaak dat ze meteen richting een gedwongen verkoop van hun huis moeten denken, maar het tegenovergestelde is waar.

De hypotheeklast is vaak de grootste vaste last van een huishouden. Sommige geldverstrekkers willen een sneeuwbaleffect voorkomen door toe te staan om de hypotheeklast op te schorten om zodoende bij meerdere schuldeisers achterstanden op te bouwen. Op deze wijze blijft het probleem geconcentreerd bij een schuldeiser. Daarnaast is deze situatie overzichtelijker.

De meeste geldverstrekkers gaan uit van ‘woningbehoud’ tenzij het niet anders kan. Dit hangt dus heel sterk van uw situatie af en wat de problemen precies inhouden.

 

Tijdelijke oplossingen

Mensen met betalingsproblemen hebben soms gewoon even tijd nodig om hun zaken op orde te krijgen. De meeste oplossingen zijn er op gericht vanuit geldverstrekkers om tijdelijk financiële ruimte te geven in de vorm van een betaalstop of andere regeling. Dit geeft lucht en zorgt ervoor dat andere vaste lasten gewoon betaald kunnen worden, waardoor verdere achterstanden worden voorkomen. Daarnaast kunnen sommige geldverstrekkers ook helpen met een budget- of jobcoach.

 

Samenwerking met schuldhulpverleners

Sommige geldverstrekkers werken ook samen met organisaties zoals de NVVK in een overeenkomst genaamd Schakel!, een netwerk van schuldhulpverleners en geldverstrekkers. Deze samenwerking is bedoeld om klanten met geldzorgen zo goed mogelijk te ondersteunen. Vroeger hadden mensen vaak een verkeerde indruk van geldverstrekkers. Er werd gedacht dat een gemiste betaling meteen tot een executieveiling zou leiden. Dat is allang niet meer zo. Net zoals bij de schuldhulpverlening staat bij de meeste geldverstrekkers de klant centraal.

Door samen te werken weten schuldhulpverleners en hypotheekverstrekkers elkaar sneller te vinden. Hierdoor voorkomt men zelfstandig aan dezelfde casus te werken.

 

Hulporganisaties

De hulpverlening voor schuldhulpverlening is versnipperd over diverse organisaties en u kunt te maken krijgen met diverse soorten regelingen als u met schulden te maken krijgt die voor u niet meer af te lossen zijn. Een goed startpunt kan uw gemeente zijn om samen met een consulent van de gemeente of kredietbank een intake gesprek te hebben. Begrijpelijk is dat u gevoelens van schaamte hebt in een dergelijke situatie, maar ons advies is om dit gevoel niet in de weg te laten staan voor het het vinden van een oplossing voor uw situatie.

 

Wat te doen bij betalingsproblemen hypotheek?

Het is belangrijk om in een vroeg stadium contact op te nemen met de afdeling Bijzonder Beheer van uw bank of met uw hypotheekadviseur. Het is dan ook verstandig om bij verwachte betalingsproblemen direct contact op te nemen met de bank of hypotheekadviseur. Deze leggen dan uit wat de mogelijkheden zijn, zowel direct als in de toekomst. Er is echt meer mogelijk dan de meeste mensen denken.

 

 

Reactie binnen 24 uur
Meestal al eerder.
Deskundig en eerlijk advies.
Op basis van vaste prijzen en no cure no pay. Hoge klantwaardering.
Uw gegevens 100% veilig.
Wij respecteren uw privacy.

Meest recente artikelen

ABN hypotheekofferte

ABN hypotheekofferte nodig voor de aankoop van uw woning? Of wenst u een...

Contact opnemen

0 reacties